Kifelé nyíló bejárati ajtó nagyon furcsa lenne?
Nem lenne az.
Én viszont befelé nyíló bejárati ajtót nem láttam még.
Na az a fura. (És helypazarló.)
Jellemzőbb a befelé nyíló, mert így a betörő nem fér hozzá az ajtópántokhoz.
Ettől függetlenül a miénk is kifelé nyílik és nem furcsa. Szerintem ma már meg tudják oldani, hogy ne lehessen csak úgy leemelni az ajtót a pántokról, tehát nincs biztonsági többlet-kockázata.
"másrészt nem is értem a dolgot. Kifelé nyíló bejárati ajtót nem gyártanak, mert nem szabványos."
Régebben ez nem volt gond. Úgy szerelték fel, hogy praktikus legyen.
Persze utólag már lehet, hogy nem olyan egyszerű átcserélni, mint egy hűtőszekrénynek az ajtaját például.
Hozzáteszem, hogy én nem olyan környéken élek, ahol élénken érdeklődnének egyesek, hogy miket tartunk otthon.
Azt sem ártana tisztázni, hogy ki mire gondol, amikor bejárati ajtóról beszél.
Bejárati ajtó = előszoba ajtó.
Szóval előtte még ott van a (kert)kapu, amin át kell jönnie a betörőnek.
És NEM negyven centi magas kerítéssel van a kapu, mint a filmeken.
De igazad van, hogy most már még jobban kell vigyázni így az akkus barkácsgépek korában.
Nem tudom, nem is érdekel, de szerintem erre régebben nem volt szabály. (Mint ahogy a földelés sem volt kötelező.)
Kedves #6. válaszoló. Köszönöm az intelligens hozzászólásod.
Pl. ajtofutar.hu: ,,Kifelé nyíló bejárati ajtó "T" profilból készülnek a megfelelő biztonságért 12.000 ft
"
Feláras ugyan, de GYÁRTANAK ilyet. Mi ebben a fillér***s?
Egyébként nem a helyhiány a fő problémám, hanem a mostani ajtó kókler beépítése.
Használt lakást vettem, ahova betettek egy szabvány méretű ajtót (140x210), két szárnyas, BEFELÉ nyílik, viszont a tok alsó része kívülről nézve alacsonyabban van, mint a lakásban levő talajszint, ezért egyszerűen levágták az ajtó alját, mert nem nyílna... Tehát a tok szabvány méretű, az ajtó alja meg le van vágva. Így csak kisebb ajtót tudnék betetetni, hogy nyíljon befele, de akkor alul hozzá kell egyenlíteni a szintet a belső szinthez.
Ha viszont beszereltetek egy szabvány méretű, de kifelé nyíló ajtót a mostani helyére, akkor meg van oldva a probléma.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!