Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » 1,5 mm2-es kábel elég?

1,5 mm2-es kábel elég?

Figyelt kérdés

Lakásfelújításban vagyunk épp és teljes villanyhálózat felújítás is volt. A villanyszerelő 1,5 mm2-es kábelt húzott be mindenhova, kivéve a mosógéphez (2,5 mm2), a sütőhöz és a főzőlaphoz (4 mm2). Egy kültéri helyiségbe szeretnénk a villanyt beköttetni, amihez már ki van állva, csak vésni kell folytatni a kábel elvezetést (nem a villanyszerelés a szakterületem, így nem valószínű, hogy szakszerűen fogalmazok). Több villanyszerelőt is hívtam már erre a munkára (egy ~15 m2-es kültéri helyiségről van szó), akik elvállalták a munkát 1 hónappal későbbre, majd a megbeszélt időponton nem lehetett elérni egyiket sem. 5 villanyszerelő, 5 hónap várakozás. Eddig. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy mindegyik villanyszerelő valami másba kötött bele, de most ami egy nagy kérdőjelet hagyott bennem, az az, hogy 1,5 mm2-es kábel lett behúzva mindenhova a fentebb említett részeket leszámítva, és ledöbbent, mert szerinte mindenhova 2,5 mm2-es kábel kellett volna. Az összes konnektornak és lámpának. Valóban 2,5 mm2-es kellett volna 1,5 mm2 helyett?

Szerinte ennek is köze lehet ahhoz, hogy a főzőlap bekapcsolásával vibrálnak a fények, pedig az 4 mm2-es kábelt kapott. (Még egyszer megemlíteném, hogy nem ez a szakterületem, így nem értek hozzá). Köszönöm.

2021. okt. 29. 03:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A #6-os leírta, hogy miért. Annál egyszerűbben leírni ezt nem lehet.
2021. okt. 29. 15:41
 12/14 anonim ***** válasza:
76%

8#

„Dehogy úgy, mert ő a kell szót használja, ami egy műszaki ostobaság.”

Te mindenkinél okosabb műszaki zseni, ez igen, ez aztán „komoly dolog”, egy vacak vezetékről vitatkozni. Viszont, ha egy komolyabb kérdésről van szó, akkor hol vagy? Például itt nem látom a te megoldásod:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazif..

Ilyenkor hol vagy te szuper okos a nagy eszeddel?

2021. okt. 29. 15:42
 13/14 anonim ***** válasza:
76%

8#

Még mielőtt ideírnád, hogy nem én oldottam meg:

[link]

2021. okt. 29. 15:48
 14/14 anonim ***** válasza:
76%

8#-as, vagyis S. Nikolas Nick, nevezetű szuper zseni, aki a világ eszének képzeli magát, de valójában egy nagyképű, senki ezt válaszolta privátban:

„Ügyes vagy dugd fel magadnak!”

Gratulálok! Csak egyet sajnálok, hogy annak idején nem voltál ott Lentiben a 9. században. Ahogy ott mondtuk: szoptál volna, mint a torkosborz, egész nap az agyagos sárban kúsztál volna gázálarcban teljes menetfelszerelésben. Utána már nem lett volna ekkora arcod, te gyagyás.

2021. okt. 29. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!