Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Miért sípol a radiátor és...

Miért sípol a radiátor és hogyan oldhatom meg?

Figyelt kérdés

Eddig fával fűtottunk vízteres kandallóval és nem volt semmi baj. Keringető szivattyú forgatta a vizet, volt szünetmentes tápegység is hozzá.

Most beépítettuk a tetőteret és új fűtést tervezettünk. Kondenzacios kazánt vettünk, egy-ket új radiátor is lett.

Az a baj, hogy a radiátorok néha sípolnak. Hol egyik, hol másik. Halkan, de olyan frekvencián, hogy szét hasad az ember feje.

Ha bármerre elforditom a termosztát fejet, vagy zárok a folytó szelepen, megszűnik a zaj. Csak pont a beállított 20-22 fokos állásban sípol. Ha hidegebbre vqgy melegebbre állítom, akkor jónak tűnik.

A rendszer legtelenitve van és egyébként jól fűt, minden radiátor meleg.

Azt olvastam, hogy a sípoló zaj annak a jele, hogy a víz túl gyorsan áramlik a radiátorban.

Tényleg igaz ez és hogy lehet megoldani?

A szivattyú sebességet már nem én állítgatom, mint a régi fűtésnél, hanem automatikusan a kazán állítja be.

A szivattyú maximalis sebességét vissza kell venni egy paraméter beállításával?

Előre is köszönöm!

2021. okt. 1. 10:14
 1/4 anonim ***** válasza:
En panelben hallom,szerencsere a gardrobban,de idegtepo,magas sivito hang. Nem lehet megmaradni mellette. El szokott mulni magatol is,biztos van belul valami a csovekben. Fogalmam sincs mitol lehet.
2021. okt. 1. 20:39
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez ilyen. Fogadd el. Amíg gravitációs rendszerű volt a fűtés, addig nem sípolt. Most a kis keresztmetszetű csöveken, ahogy zár a termoszelep a radiátoron, sípol. Ez van.
2022. jan. 21. 03:41
 3/4 A kérdező kommentje:

Kettes! nem gravitációs a rendszer, eddig is szivattyú forgatta a vizet.

Közben rájöttem, hogy a Herz termosztatikus szelepek sípolnak. Akkor sípol, amikor elérte a szoba a beállított hőfokot és a szelep elkezd elzáródni.

Több helyen olvastam, hogy TILOS Herz termosztatikus szelkepet venni, mert az mindig sípol. A gyártó ugyan nem ismeri el a hibát, de ahol kicserélték a szelepeket márkásabb darabra, ott örökre megszűnt a sípolás.

Tavasszal kicserélem az öszes szelepet, ha addig nem tud valaki megoldást a dologra.

2022. nov. 29. 01:12
 4/4 anonim válasza:
febr. 12. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!