Akrill vagy lemezkád a jobb?
Nem értek egyet, rengeteg az olyan kérdés is, hogy megrepedt az akri kád, megkarcolta valami, mivel tudom tisztántartani...
Lemez 1 hátránya, hogy gyorsabban hűl a víz benne. A súlya mindegy, mert nem akarod folyamatosan cipelni. Stabilabb, nem fog repedni, a kemény zománcrétegét bármivel takaríthatod.
A rosszul beépített akril késöbb repedhet. Az olcsóbbakon vékony az akril réteg. Előnye, hogy bármilyen formát elkészítenek belőle, más a gyártása mint a lemeznek.
Nem öntik a lemezkádat, és mindenhol van minőség ellenörzés. Egy lemezkád jóval stabilabb. Az akrilnál fontos a jó és pontos beèpítés. És vannak rossz beépítések, ami néhány év múlva bosszulja meg magát.
Ne hasonlítsad a beépítést égy rossz gyártással.
Egy szarabb beépítést a lemezkád elvisel gond nélkül.
Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet,hanem jobban kell figyelni rá.
Ha nincs min.150ezred normális akrilra,NE vegyél!
A lemezkád nem hideg,ha normálisan,min. 3-4 flakon PUR habbá van beleültetve,csak sokan sajnálják azt a plusz 10k-t,vagy a beépítő "mester" életében nem hallott róla.
Nekem a kazán alatti osztóról külön szál megy a 170-s cseh lemezkádam alá,és 25m 16-s uni cső van a kád alá//oldalára tekerve,és így van purhabba ágyazva.
Minőségi M-Acryl kád már 70 000 Ft. körül kapható. A lemez nem hideg? Hát az érdekes. A lemez alapból rossz hővezető, tehát szükségszerűen hideg, a fizikát nem tudod becsapni purhabbal. Ha mutatsz nekem egy szobahőmérsékletű lemezkádat, akkor két kezzel, fejenállva, gatyát letolva tapsollak meg.
Egyébként régen öntötték a lemezkádat, de lehet, hogy manapság már préselik, nem jártam utána. De a lényegen nem változtat, lemez az hideg és pont. Egyedüli előnye, hogy masszív, de semmilyen más pozitívum nincs vele kapcsolatban. És még drága is, mert keveset gyártanak, mivel nincs rá kereset. A kérdező is azért nem talált lemezkádból sarkos kialakításút, mert egyszerűen senki nem vesz olyat, nincs rá piaci igény.
Ha jól építik be az akril kádat, akkor az égvilágon semmi probléma nincs vele. És ne tévesszétek össze az ócska műanyag kádakkal, mert van egy olyan érzésem, hogy keveritek a szezont a fazonnal.
Csak két erős példa, hogy mik készülnek üvegszálas erősítéssel: Csónakok, vitorlázórepülő gépek. Szerintetek akkor azok is kettészakadnak hajózás, repülés közben? Érdekes lenne. Az üvegszál az egyik legerősebb kompozit, ezt tartsátok szem előtt. Sokkal erősebb, mint a lemez.
"A lemez alapból rossz hővezető,". Jó-akartad írni.
Elkerülte a figyelmedet, ( gondolom nő vagy) hogy 6# alulról fűtve van.
Letolhatod a gatyádat, mert ha 20 fokvan a lakásba tartósan, miért is lenne hidegebb egy lemezkád, ami átveszi a környezete hőjét? Vagy csak snasz aláhűl mert ehhez van kedve? Fizikán hiányoztál.
A régiek öntvénykádak voltak, annak hívták őket. A maiakat nem öntik, hanem préselik, ezért csak lemez.
Az olcsó akril kádaknál az akril minősége és vastagsága kevés.
Húzott tecnológiájú akril olcsóbb, de csak szálirányba erős, keresztbe nem, így repedhet.
A baj a vékony és olcsó akrillal van, nem az üvegszállal. De gondolom ezt ugyan úgy nem tudod.
Itt Szeged mellett csinálják a sanimix csodát...két ismerős is dolgozott(ik) ott. Pfff.
Én meg azt mondom:nem 150,hanem 200e alatt csak ipari hulladék van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!