Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hátsó kifolyású wc kialakítása...

Hátsó kifolyású wc kialakítása /alsó kifolyású helyett/ mekkora felfordulással jár?

Figyelt kérdés

Semmi baja a jelenleginek, de szebbnek es praktikusabbnak találom a másik fajtát, illetve a perem nélküli csészét higiénikusabbnak is itt, ahol extrém a vízkeménység.

Szeretném, ha nem lenne a földön semmi, jobban tudok úgy takarítani. Kb mennyi időt kell reálisan erre a projektre szánni, és mire érdemes odafigyelni?

Bármekkora súllyal használható ez a wc? Van egy családtag, aki mozgáskorlátozott, és 150 kg körül van. Őt elbírná, ha nálunk van, vagy miatta egy hagyományos wc-t is erdemes lenne megtartani?

#átalakítás #falra szerelt #hátsó kifolyás
2021. aug. 28. 13:48
 1/2 Paczalos István ***** válasza:

Szét kell bombázni a falat hozzá, a padlóval együtt, ha át akarod alakítani. Ha nem akarsz burkolni, szerintem ne erőltesd, főleg, ha nincs tartalék lapod az eredeti burkoló lapokból, akkor jó eséllyel nem fogsz kapni csak elütő színű/árnyalatú csempét..(Még ha ugyanaz a kódja, akkor is van szín eltérés két egymás után gyártott nap esetén)

Még ami ellene szól: ha jól megcsinálták a járólapok alapozását, akkor komoly rombolás kell majd, hogy kiszabadítsa a mester a lefolyó csövet, főleg ha komoly csövezés kell az eredeti cső, és az új elgondolás összekötése miatt.

Másik: én 168 vagyok, és a fali szerelésűre óvatosan ülök, mivel volt már rá példa, hogy megmozdult a dűbel a falban. Hosszú távon nem ajánlanám, jobb az álló WC. Szerintem a takarítás előnye simán elveszik, ha kiszakad a falból a dűbel, és a családtagod összetöri magát.

2021. szept. 4. 07:20
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Szóval nagy munka, de nem lehetetlen küldetés.

Sajnos borzasztóan csúnya, és leginkább igénytelen kivitelezésű a jelenlegi burkolat, így akkor is cserélni kellene, ha a wc maradna. De ha kivitelezhető olyan verzió is, ami nagy súllyal is biztonságosan használható, akkor mindenképpen szeretnék váltani. 168 kg-nál biztos, hogy kisebb súlyú a rokonunk, de stabilan 150 kg körül ingadozik, így kell majd kalkulálni.

Láttam, hogy létezik kapaszkodó is, ami a falra szerelhető, miatta akár ilyet is tetetek fel ha tudja hasznalni (= elfér tőle ő maga is), semmiképpen nem akarom, hogy baja essen, de havonta /vagy van, hogy 3 havonta/ 1 alkalommal jön el. Mi meg az év 365 napján használnánk azt a helyiséget.

2021. szept. 4. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!