Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Mekkora felfordulással jár az...

Mekkora felfordulással jár az ablakcsere?

Figyelt kérdés
Az egész lakásban szeretnénk kicseréltetni az összes nyílászárót. Mekkora por, kosz jár ezzel? Le kell takarni a bútorokat?
2010. nov. 26. 13:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

attól függ, hogy csinálják, ha kiveszik teljesen a régi ablakot, akkor azért ott lesz por, meg kosz, meg utána ronda jívított keret az ablak kürül. nem árt tisztázni velük előre, hogy mi az amit ők rendberaknak és mi az amit neked kell. festeni, tepétázni biztosan nem fognak.

viszont van olyan is, amikor a régi ablak keretét benthagyják (főleg olyankor, amikor régifajta két külön nyíló külső és belső ablak van) és abba építik bele az újat. ilyenkor alig van kosz és szinte teljesen vissza is tudják állítani a rendes kinézetű állapotot.

2010. nov. 26. 13:42
 2/11 anonim ***** válasza:

Az előző válaszolónak:

Aki olyat csinál, hogy a régi ablakkeretbe rakja az új ablakokat a kóklerek legalja.

A kérdezőnek:

kosz por, és 10ből 6x még a vakolat is lehullik az ablak körül.beszéld meg vele a vállalkozóval, hogy teljes helyre álítással kéred.

2010. nov. 26. 14:11
 3/11 anonim ***** válasza:
Már nagyon szépen kicserélik az ablakokat, kívül ha vigyáznak rá semmi baja nem lesz a pucolásnak, belül viszont újra kell pucoltatni szépen de ez ezzel jár ja és persze utána csinálhatsz egy nagytakarítást. Ha van padlószőnyeged azt mondjuk én mindenképp felvenném meg igen a kárpitos butorokat jól letakarnám azt ennyi!
2010. nov. 26. 21:54
 4/11 anonim ***** válasza:

Akár milyen szépen állunk hozzá, mindenképpen porral, kosszal jár. A rejtett szerkezeti hibákat, körülményeket sokszor nem látjuk előre. A normális, tisztességes munka sokkal több idő, mint azt sokan hiszik vagy csinálják. Annak van értelme, ha mindent eldolgozunk és tisztán, igényesen adjuk át a munkát. Eddig a válasz.

Privát megjegyzés: A becsületes munka sajnos ma nem a kifizetődő kategóriába tartozik, mert vagy nem tudják vagy nem akarják a normális szakit megfizetni. Magán és főleg állami beruházásoknál meg főleg! Bocsánat, de mi több ezerszer a valóságos életben ezt tapasztaljuk immár 25 éve. Ritka a jó megrendelő-kivitelező kapcsolat, mindent szigorúan papirozni kell, hogy tiszta legyen a dolog. A jó munka nagyon időigényes és anyagköltséggel, szerszámokkal jár. Mi kivitelezők rengeteget költünk megfelelő célszerszámokra, jó alapanyagra. Csak inteni tudok mindenkit, hogy óvakodjon az olcsó árútól. Sokan 2x cseréltettek már ezért nyílászárókat és jobban jártak volna, ha már az elején a "drágábbat" választották volna...

Remélem segíthettem.

Szaki

2010. dec. 1. 09:17
 5/11 B.Mariann válasza:

Jó szakember választása kis kosz. :)

Nekem van tippem Arthy-Therm Kft az egész országban jelen vannak én nagyon elégedett voltam. (és nincs elszállva árakba)

2010. dec. 29. 12:14
 6/11 anonim ***** válasza:
szerintem a jó szakember sem ment meg a lehulló vakolattól/ már ha az a vakolat le akar esni:( /
2010. dec. 29. 14:30
 7/11 lali az állat ***** válasza:
Ha panel lakásod van kisebb porral,ha tégla vagy egyéb,akkor nagyobbal. Kosz mindenképpen lesz. Célszerű beszerezni takarófóliákat pl. a Praktikerből,meg-ha parkettás a lakásod-kartonpapírt,hogy a törmelék ne sértse fel a lakkozást.ne adj' Isten a parkettát.
2011. jan. 19. 08:06
 8/11 lali az állat ***** válasza:
A tokba építés meg nem kóklerség,hanem egy teljesen normális eljárás,ha a régi fa toknak semmi baja és normálisan be volt építve annak idején-valamint ha elég nagy az ablak ahhoz,hogy ne csökkenjen le túlságosan az üvegfelület.
2011. jan. 19. 08:12
 9/11 anonim ***** válasza:

Ne haragudj lali, de a tokba építés ordenáré kóklerség, Csak egy ok a sok közül: a régi nyílászárók rossz hőszigetelést nagy részben az okozza, hogy körben a tok körül nem szigetel.

Az egyik legjellemzőbb és legundorítóbb kivitelezési hiba, mert gyakorlatiliag a szarnak adnak jó pénzért egy nagy pofont.

2011. jan. 19. 09:35
 10/11 lali az állat ***** válasza:

Má' bocs,de pl. egy belvárosi lakásban,ahol redőnytokkal indul és a padlóig tart a fa falburkolat,ott pl sokszor kifejezetten meg akarják tartani.Egyrészt mert tetszik a tulajnak,másrészt mondjuk 5 ablak helyreállítási költsége 10 év alatt sem térül meg a fűtésszámla különbségében.

Aztán kifejezetten jó állapotú tokról beszéltem,ott nincs jelentős hőveszteség.

Harmadszor pedig inkább a régi fa szárnyak megvetemedése miatt kell ablakot cserélni,a tokok általában sokkal jobb állapotban szoktak lenni.Ha muszáj,akkor persze ki kell bontani,de 10-ből 2-3 esetben teljesen felesleges.

2011. jan. 19. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!