Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Érdemes rendkívül olcsó...

Érdemes rendkívül olcsó vályogházat vásárolni, felújítani?(Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Megtekintettem tegnap egy 1,4 millioért kinált vályogházat. Építés éve 1962. Hagyományos parasztház jellegű kialakitás, fürdőszobája és wc nincs, csak egy fürdősarok a konyhában zuhanytálcával. Bejárat mellet 1,5 - 2 méter hosszan a fal teljes magasággában dől kifelé a fal képzeletbeli sikjától. Ugyanez megfigyelhetó az ablakok fölött, az ablaknyilások felső sarkaitól a födémig tartó ujjnyi vastag repedések mellett, különösen ahol két ablak van egymás mellett. Ezenkívül több helyen az alaptól végigfutó függőleges irányú kisebb repedések. A tetőt fedő palák eléggé rendezetlenek, de úgy mintha már alapból is így lett volna kivitelezve annak idején. Aztán beérve a házba tényleg azt éreztem hogy egy tákolmánnyal van dolgom. 10-15 centi különbségek a falban és mennyezetben, padlótól plafonig, faltól falig. A tető lecezése is sok helyütt egy nagy összevisszaság, értelmezhetetlül ide oda szögelt ócska széldeszkákkal kiegészitve. Padlásról is úgy néz ki mintha már eleve is ilyen lett volna. Az egyetlen kémény is félig vályog, mivel a válaszfal tetejétől van téglával rakva, elég érdekes megoldás ez is. Aluminium vezetékek, védőföldelés sincs.

2021. aug. 24. 23:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
81%
Biztos, hogy 1962-ben épült?
2021. aug. 25. 16:48
 12/12 A kérdező kommentje:
A hirdetésben ez szerepelt, én meg nem tértem ki erre ott külön. Elsőre nekem is furcsának tűnt , de látva az alapvető szerkezeti hibákat, nem csoda hogy ennyi idő után már ilyen állapotban van.
2021. aug. 25. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!