Más is tapasztalt már olyant, hogy a szaki kezd diktálni?
Ha ingyen, azonnal és tökéletes munkát akar valaki, akkor valahol érthető.
De ha elmondom mit szeretnék, és az nem kivitelezhetetlen stb., miért kezd diktálni?
Pl. szobafestés.
Három színt szeretnék a falra, éles határvonalakkal. Szóval nem színátmenetet stb.
Nyilván több macera a maszkolás miatt.
De miért kezd el okoskodni, hogy olyant nem szokás, meg hogy nézne már ki...
Kiszereltem a villanykapcslókat, konnektorokat.
Szakszerűen, biztonságosan leszigeteltem, és vissza igazgattam a dobozba a vezetékvégeket.
Erre is pofázik, hogy ő majd lemaszkolta volna, meg lehet azt mosni.
Ha elhajtom, hónapokig várhatok másik mesterre.
Ezek csak egyszerű -de aranyárban dolgozó- "festődroidok", akiket az "extra" kéréseiddel csak teljesen összezavarsz.
Ha nem vigyázol a lelkükre, akkor még azt a kicsit is elfelejtik amit eddig megtanultak.
(Tisztelet a kevés kivételnek.)
3. Lehet nem vagyok átlagember.
Ha van egy tökéletesen előkészített falad, a festékkel lugurítani talán nem nagy ügy.
Még talán a kaparás, előző réteg leszedése is megoldható videók alapján.
De a hibák javítása, telibe glettelés már nem olyan egyszerű.
Szép, síma felület kell.
A mélyalapozás talán könnyebb, azt ia el lehst rontani.
Magam akartam mindent elvégezni a sok végignézett felvétel alapján.
Nem megy.
Kérdező!
Ne szerénykedjél, te már most többet tudsz mint sok festő sok-sok évtizeddel a háta mögött.
Akkor most jöjjön az érem másik oldala. A megrendelő kitalált egy undorító rikító szobaszínt, ami sehogyan nem illett ahhoz a környezethez. De ő nyilván mindent jobban tud, ő tanult színismeretet (nem) meg mindent, ami kell ehhez a szakmához. Kifestettem neki aranyáron, igényesen, elégedett volt, minden. Aztán utána sokkal később hallom vissza, hogy mekkora sz.r festő vagyok, hogy ilyen igénytelen színre mertem lefesteni a falakat, biztosan egy büdös szakiparos, akire még egy mosogatás sem lehet rábízni.
Hát kösz. Azóta csakis olyan munkát vállalok el, amiről tudom, hogy igényes lesz a végeredmény és igenis elmondom, hogy ha nem jó a színösszeállítás (akár festékmárkába is belekötök, mert tudom melyiktől mi várható).
A Poli-Farbe Platinium egyrétegű diszperziós festék szakmai szemmel hova sorolható?
Egyébként más területen dolgozom, de a jelnség ismerős.
Hoz a megrendelő egy gagyi prospektust. Ronda, valami szebbst, jobbat szeretne.
Megkapja. El van ájulva tőle. Csak pár apró módosítsás kellene.
Nem ragozom. Ugrok egy nagyott: a végeredmény ugyonolyan ronda, mint amit hozott.
Mindif csak pár apró változás...
A végén benyögi, ezért nem fizet egy vasat sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!