Ez jó módszer a házfalon 3-4mm széles repedést eltüntetni? Más javaslat esetleg?
A lábazattól a plafonig terjed egy repedés, de már évek óta nem tágult, nem mozog már a ház. Tehát most nem a repedés megállításáról kérdezek, kérlek ilyeneket ne írjatok (alábetonozás, vasalás, stb.)
Szóval a repedés eltüntetésére az alábbi tervet eszeltem ki:
- A repedésnél a vakolatot kivésem, azaz a repedést kitágítom, hogy glettelhető legyen. (Esetleg mélyítsem ki horonymaróval?),
- Vásárolok valami jól adagolható kész glettet (pl. Dulux multi filler), és ezzel betömöm a vájatot,
- Ha készen van, húzok rá egy csík, 5cm széles hézagzáró maszkot (Ezzel ártok, vagy használ neki, hogy később ne legyen látható a száradás utáni hajszálrepedés?)
- A végén lefestem a korábbi festésből megmaradt javítófestékkel.
Ez így jó lesz? Milyen szélesre és mélyre tágítsam ki a repedést?
Esetleg más módszert, más anyagot ajánlotok?
Elfelejteném ezt a túlbonyolított macerát.
Vásárolsz kültéri, átfesthető, flexibilis, réskitöltő szilót.
Oszt kész!
A szilónak nem kell vájatot vésni?
Van valami bevált márka, amit tudnál linkelni?
Ne hallgass -se magadra- se olyanokra, akik még sohasem csinálták ilyent.
Egy 20 lakásos társasháznak az összes repedését a fentebb ajánlott szilóval tüntettük el.
Ennek már vagy 4-5 éve és tökéletes azóta is.
(Természetesen utána át lett festve.)
1-es voltam.
1. A végén még majd mi erőltettük rád, és ahelyett, hogy szétcincáltad volna a házat csak kikened egy korszerű anyaggal amit pont erre fejlesztettek ki.
2. Ennyire ne legyél már önállótlan.
De tessék:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!