Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Fali lyukakat miért habbal és...

Fali lyukakat miért habbal és gipsszel szokták javítani?

Figyelt kérdés

Egyszer megszívtuk azzal, hogy felújításkor habbal nyomták ki a fúrt helyeket. Előtte végig lemállott a vakolat, de szerencsére a tapéta eltakarja, így annyira nem lehet látni, csak érezni.

Egy következő alkalommal a mester nagyobb hibát gipszelt, de ez sem lett jó, mert pár év után repedni kezdett.

De ami legjobban zavar, hogy ezekbe a javításokba már nem lehet újra fúrni vagy szeget ütni a jövőben, mert a hab nem tart semmit, a gipsz meg szétmegy. Gondolok itt például egy TV tartóra, aminek oda esik a csavarhelye.

Nézzétek, én nem vagyok szakember, de valaki el tudja magyarázni, hogy miért nem lehet rendes vakoló anyaggal vagy valami cementes alapú anyaggal betömni ezeket a lyukakat? Amikor vakolják a falat, akkor eleve ez kerül rá, akkor miért nem kenik ki a lyukakat is vele?

febr. 4. 12:27
 1/8 anonim ***** válasza:
81%
Nem mindegy milyen gipszet használsz, a stukatúr gipsz ne reped le, az olcsó glett nagy vastagságban repedhet. Ha nekem kell lyukat megszüntetnem akkor csemperagasztót használok és a végén 0-10mm felületkiegyenlítőt.
febr. 4. 15:03
 2/8 A kérdező kommentje:
És azt én honnan tudom, hogy jó lesz-e a munka? Akiket eddig hívtam, azok mind habbal vagy gipsszel akartak taknyolni. Eddig egyik sem vált be. Nyáron lenne egy újabb szobafelújítás, ott is tömni kéne egy fali polc tartóhelyeit. Ha jól értem, akkor glett az biztosan repedni fog, mert a lyuk miatt vastagon kell felkenni. De akkor mivel legyen betömve? Úgy szeretném, hogy később újra lehessen fúrni, ha szükség van rá.
febr. 6. 17:12
 3/8 anonim ***** válasza:

Mivel a tégla ki van fúrva ezért tök mindegy mivel javitod be az már nem fogok tartani, kivétel ha nagyobb tiplit teszel bele.

A polcot nem a vakolat tartja hanem a tegla, szoval hiaba keversz cementes anyagot.

En mindig glettel javitom be es nem málik le. Elotte portalanitom, alapozom ha kell es igy megtapad rajta.

tegnapelőtt 01:45
 4/8 anonim ***** válasza:
68%
Nem értem. Fúrtál egy lyukat a falba, az ott van. Azért akarod eltüntetni, hogy később újrafúrhasd??
tegnapelőtt 07:42
 5/8 A kérdező kommentje:
Te még nem jártál úgy, hogy fúrtál fel valamit és beesett a fúró egy régi lyukba? Aztán még egybe, mert mellette is volt, de már nem emlékeztél rá.
tegnap 03:11
 6/8 A kérdező kommentje:
Legalább 60 éves tégla házról beszélünk, ha kérdés lenne!
tegnap 03:12
 7/8 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, én még sosem jártam így. De elképzelni sem tudom mit akarsz bénázni. Ha pont ugyanoda akarsz fúrni, használj olyan tiplit, ami eddig is ott volt.
tegnap 05:14
 8/8 A kérdező kommentje:
A tipli a kisebb gond. A probléma inkább az, hogy szétmegy a fal!
tegnap 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!