Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hogyan válasszak vécécsészét?

Hogyan válasszak vécécsészét?

Figyelt kérdés
Lakásfelújítás előtt állunk, szeretnénk kicserélni a vécét is. Korábban laktam már pár helyen (szülők, albérletek, kollégium), és elég vegyesek a tapasztalataim a vécékről. Némelyik csak forgatta magában a cuccot, mások gond nélkül levitték, de utána vécékefével le kellett takarítani, ami felkenődött. Megint másiknál nem volt semmi egyéb teendőm dolgom végeztével, tisztán hagytam magam után a csészét. Hogyan tudnék egy ilyet választani a felújítandó fürdőbe? Az üzletben kipróbálni értelemszerűen nem lehet. A kérdésem nem trollkodás, a válaszok se legyenek azok :-)
2021. aug. 16. 07:54
 1/4 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem a mélyöblítésű a jó.
2021. aug. 16. 08:15
 2/4 anonim ***** válasza:
71%

Ha szeleppel nyitod ki közvetlenül a vízvezetékről, akkor a víznyomás nagyon erősen befolyásolja. Ha felakasztott tartályból (mikádó) vagy közvetlenül a vécecsésze fölött elhelyezett tartályból öblít, akkor a gravitációtól és a tartályban tartott víz mennyiségétől függ (ez szabályozható - kis vízmennyiség kis erővel öblít).

Az sem mindegy, hogy alul-, hátul- vagy oldalöblítős csésze kell. Jobb, ha szakembert hívsz

2021. aug. 16. 08:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Létezik olyan bevonat a kerámiákon ami elősegíti az öntisztulást.

Az Alföldi is gyárt ilyet.

Igy keresgélj szerintem.

2021. aug. 16. 16:26
 4/4 anonim ***** válasza:

Mindenképpen mélyöblítésűt érdemes választani, az nem büdös és könnyebb tisztítani. Hátránya "Poszeidon csókja", azaz mikor visszacsapódik a víz.

Mi is most tervezünk felújítást, mi perem nélküli wc csészét akarunk venni, annál nincs öblítőperem, tehát nincsenek "perem alatti baktériumok", azaz könnyebb a tisztán tartás. Persze drágább, mint a hagyományos.

2021. aug. 17. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!