Az gond, ha a fürdőszobai fali lámpánál régi vezeték van és nincs földelés? Veszélyes?
Teljes elektromos hálózat cserét csináltak a panel lakásomban, a kábeleket szinte mindenhol át tudták húzni falbontás nélkül. Kifizettem a mestereket majd elmentek.
Ma az ismerősöm új lámpát szerelt fel a fürdőszobában és közölte, hogy ott még a régi vezeték van és nincs földelés.
Valószínű, hogy itt nem tudták áthúzni a vezetéket a csempe miatt, amit nem akartam bontani, de azt nem értem, miért nem szóltak, csak visszaszerelték a régi lámpát.
Falon kívüli csatornával megoldható lenne, hogy új vezetékek legyenek, de az nem szép.
Mit tegyek? Hívjam fel a mestert és kérjem, hogy falon kívüli csatornába tegye a kábeleket?
Vagy hagyjam így? Ez így veszélyes lehet?
Gondolom rakott fel fi relét a felújításnál a mester.
Ha rakott akkor nem gond ha nem rakott akkor nem mester.
Azt hiszem, hogy rakott fel fi relét.
Be kell vallanom, hogy nem tudom, mi az és hogy néz ki, de a megnevezésre határozottan emlékszem, hogy beszélt róla, hogy felrakja és, hogy azok nagyon érzékenyek és könnyen lecsapják a megszakítókat.
Bár az is igaz, hogy van, amit mondott és mégis nem csinálta meg.
Pl. azt mondta, hogy a csatornákat a mennyezetre mindig csak fúrással rögzíti, mert egy rendes mester soha nem ragasztja. Majd, néhány nappal, miután távozott, a csatornák máris lógtak, mert csak ragasztotta a koszos, poros mennyezetre.
"Életveszélyes fi relé. Ez jó. Taníts még mester."
Nem a fi relé életveszélyes, hanem a védővezető nélküli állapotba belenyugvás. Nem gond, dehogynem gond. Meghibásodás esetén áramütés jár, és annak a következménynélkülisége egészséges felnőtt férfira, száraz környezetben van meghatározva. A fürdőszoba, meg pont nem ilyen. Miért kell mindig az hülyeóvodás szintet magyarázni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!