Erkélyt el lehet bontatni családi háznál?
Adott a 80-as években épült,erkélyes családi ház. Az erkély egyáltalán nem tetszik,beszűkíti a teret a tetőtéri szobában,illetve nem látom értelmét.
Szeretnénk elbontatni,de nem igazán találok erről infót vagy hogy valaki csinált volna-e már hasonlót. Az anyagi vonzata is érdekelne a dolognak,ha tud valaki okosat mondani netán.
Köszi!

Az erkély és a szoba közti fal az főfal, azaz tartófal, eléggé költséges megoldás lenne ezt kibontani, hogy a ház ne essen a nyakadba. (acélgerenda áthidaló, konzol) amellett a homlokzat megváltoztatása engedélyköteles.
Nem tudom, hogy mekkora az erkély, de biztos, hogy megéri?
Az olcsóbb megoldás és még engedély sem kell hozzá, hogy az erkélyt beépítteted egy arra szakosodott céggel és az ajtót leveszed.
Köszi!
Igen,igazából vhogy úgy gondoltam,ahogy Te írod,kedves utolsó. Azt a falat lebontani,ahol vannak az ablakok es kijebb hozni.
Itt egy kép az erkélyről
[url= [link]

Egyik link sem jó, de tudom miről beszélsz.
Mindenképpen az erkély szigetelt beépítését mondanám köztes megoldásnak, a fal érintetlenül hagyásával. Az ablakokat, ajtókeretet ki lehet szedni, ezek statikailag semmit nem befolyásolnak és berendezni ott egy dolgozórészt, olvasó, vagy kávésarkot. A teret így is növeled, de minimális cécóval.

...és egy kis inspiráció! (Minden kép kinagyítható)

Azt nem a Kérdező tette fel. Vagy ha igen, akkor elfelejtett nicket váltani.

#8:
A kérdező linkjét vágtam meg, mert benne maradtak a HTML-tagek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!