Vettem egy tanyát és kb 100 méterre a telek végétől áll egy vadászles. Mit lehet tenni? Le lehet bontatni a vadásztársasággal arra hivatkozva, hogy túl közel van? Van erre valami jogi szabályozás? Nem akarnám, hogy ott lődözzenek a kert végében.
Biztos van valamilyen szabály erre, hogy lakott területtől milyen távolságra szabad éleslőszerrel lövöldözni.
De van egy olyan érzésem, hogy nem fog sikerülni ezt érvényesíteni, még ha szabálytalan is.
A vadászok rendszerint a környék "krémje" + a politikus haverok,te azokkal szemben csak széllel szemben pisilhetsz.
Szerintem, a Vadászati tn. 71. paragrafus, 17-es alpontja alkalmazható erre az esetre is. Mivel veled senki nem kötött megállapodást, ezért csak a lakott terület határától 300 m távolságra lehet vadászatot folytatni.
Hogy ez alapján a vadászlest le lehet-e bontani, nem tudom. Szerintem nem, mert elegendő az a kikötés, hogy lőni onnan tilos, csak megfigyelést lehet végezni. Azaz nem is vadászles, hanem "erdészeti megfigyelőpont".
A lakott terület a település belterületi határát jelenti.
A tanya az külterület.
Én meg pont azt akartam írni, mint a 2-es!
Akik lepontozták, nem ebben az országban, nem ezen a bolygón élnek?
Igazad van, akkor bármelyik tanyasit lehet veszélyeztetni, lelőni, mert külterületen él!
A lakott terület ez esetben nem közigazgatásilag értendő, hanem a maga valóságában, egy LAKOTT TERÜLET, emberekkel, állatokkal.
9!
A les van kb.: 100 méterre és nem a szóró!
9!
Dehogy! Én vagyok Marty (most nyolcas, de a múltban 10-es) és visszajöttem a jövőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!