Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vettem egy tanyát és kb 100...

Enkidu kérdése:

Vettem egy tanyát és kb 100 méterre a telek végétől áll egy vadászles. Mit lehet tenni? Le lehet bontatni a vadásztársasággal arra hivatkozva, hogy túl közel van? Van erre valami jogi szabályozás? Nem akarnám, hogy ott lődözzenek a kert végében.

Figyelt kérdés

2020. jún. 4. 18:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
A vadásztársaságot kell ezzel megkeresni. Telekhatárra utaló jelzés van? (kerítés vagy valami látható jelölés meddig tart a magánterület)
2020. jún. 4. 18:49
 2/11 anonim ***** válasza:
62%

Biztos van valamilyen szabály erre, hogy lakott területtől milyen távolságra szabad éleslőszerrel lövöldözni.

De van egy olyan érzésem, hogy nem fog sikerülni ezt érvényesíteni, még ha szabálytalan is.

A vadászok rendszerint a környék "krémje" + a politikus haverok,te azokkal szemben csak széllel szemben pisilhetsz.

2020. jún. 4. 18:49
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Szerintem, a Vadászati tn. 71. paragrafus, 17-es alpontja alkalmazható erre az esetre is. Mivel veled senki nem kötött megállapodást, ezért csak a lakott terület határától 300 m távolságra lehet vadászatot folytatni.

Hogy ez alapján a vadászlest le lehet-e bontani, nem tudom. Szerintem nem, mert elegendő az a kikötés, hogy lőni onnan tilos, csak megfigyelést lehet végezni. Azaz nem is vadászles, hanem "erdészeti megfigyelőpont".

2020. jún. 4. 19:05
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igen, van telekhatár, kerítés meg egy vízvezető árok is jelzi. Remélem, hogy akkor csak megfigyelni fognak és nem lőni.
2020. jún. 4. 19:15
 5/11 anonim ***** válasza:
88%

A lakott terület a település belterületi határát jelenti.

A tanya az külterület.

2020. jún. 4. 20:42
 6/11 anonim ***** válasza:
78%

Én meg pont azt akartam írni, mint a 2-es!

Akik lepontozták, nem ebben az országban, nem ezen a bolygón élnek?

2020. jún. 4. 20:42
 7/11 anonim ***** válasza:
71%

Igazad van, akkor bármelyik tanyasit lehet veszélyeztetni, lelőni, mert külterületen él!

A lakott terület ez esetben nem közigazgatásilag értendő, hanem a maga valóságában, egy LAKOTT TERÜLET, emberekkel, állatokkal.

2020. jún. 4. 20:46
 8/11 anonim ***** válasza:
75%

9!

A les van kb.: 100 méterre és nem a szóró!

2020. jún. 4. 21:27
 9/11 anonim ***** válasza:
70%

9!

Dehogy! Én vagyok Marty (most nyolcas, de a múltban 10-es) és visszajöttem a jövőbe.

2020. jún. 4. 23:19
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Kétszer visszalősz rájönnek, hogy ennyire vad nem kell.
2020. jún. 5. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!