Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ilyenkor mit lehet tenni?...

Ilyenkor mit lehet tenni? Tanácsokatötleteket kérek a megoldásra.

Figyelt kérdés

Most a lehetőségek miatt arra szántuk a tavadzt/nyarat hogy felújítsuk a házat de akadályba ütköztünk. Afelújítás további szakaszait csak a szomszéd telekről, sok esetben a szomszéd házhoz hozzányúlva tudjuk megoldani. Ott 2 tulajdonos van, egy nagyon idős úr és másik tulajdonos albérlői. Azidős úr mondta hogy persze őt nem zavarja, de a másik tulajdonos nem költözteti ki a bérlőit, akik miatt így most áll a munka, ugyanis nem tudjuk a munkához szükséges anyagot a telekre juttatni mert ott állnak az autóikkal és a kutyájuk támadja a munkásokat. Ilyen problémák vannak még:

A teraszuk és az erkélyük egy részét el kell bontanunk hogy be tudjuk fejezni a munkálatokat és megkapjuk a módosításokra az engedélyt, a garázs is rossz helyen van, annak a tetejét is bontani kell hogy hozzáférjünk a falunkhoz.

Milyen megoldás jöhet szóba?

2021. júl. 23. 07:13
 1/10 anonim ***** válasza:
Már elnézést, de miféle felújítás az, ahol a SZOMSZÉD teraszát/erkélyét, és a garázs tetejét is bontani kell??
2021. júl. 23. 07:54
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem jó helyre van építve a házuk.
2021. júl. 23. 07:59
 3/10 anonim ***** válasza:
Bontásba sosem egyeznék bele, csak akkor, ha bírósági úton van kikényszerítve.
2021. júl. 23. 08:00
 4/10 A kérdező kommentje:
Nekem csak annyi kell, hogy kiköltöztessék a bérlőket hogy tudjanak a munkások dolgozni, tulajdonos beleegyezett, telekmegosztás nincs
2021. júl. 23. 08:17
 5/10 anonim ***** válasza:

Kiköltöztessék a bérlőket??? Tudtad, hogy a bérlőket ugyanolyan jogok védik bérleti szerződés esetén, mint a tulajdonosokat?

Csak azért, mert bérlők, simán kidobatnád őket az utcára? Szép...

2021. júl. 23. 08:22
 6/10 A kérdező kommentje:
Hát a saját bérlőmet se kerülgettem felújításnál. Nemaz utcára rakatnám őket, szóltunk időben hogy nem lesznek jó helyen
2021. júl. 23. 08:25
 7/10 anonim ***** válasza:
Akkor miért nem te gondoskodsz az elhelyezésükről a felújítás idejére?
2021. júl. 23. 09:01
 8/10 anonim ***** válasza:

4: Ha a tulajdonos beleegyezett, akkor mért nem költöztette ki a bérlőket?

Az ebből eredő bevételkiesést nektek kéne állni, nem?

2021. júl. 23. 11:46
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem annak a tulajdonosnak fizetnek a bérlők akivel mi megegyeztünk. Miaz idős úrtól kértünk nyilatkozatot, a másik csak a pénzt veszi fel és mással nem foglalkozik
2021. júl. 23. 11:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Hát eleve én hozzá se kezdtem volna a felújításhoz amíg ezek nincsenek tisztázva. Másrészt, elbontani a szomszéd teraszát, garázsát stb nekem is aggályos.
2021. júl. 23. 12:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!