Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Vasbeton födém málik, porlik,...

Vasbeton födém málik, porlik, milyen megoldások szoktak szóbajönni?

Figyelt kérdés

Volt már pár hasonló témájú kérdésem.

Parasztház stílusú ingatlan. A veranda felett vasbeton födém fut. (a legtöbb helyen egyébként e gerenda és béléstest).

A ház hátsó pontján vettem észre, hogy hosszában reped a födémen a vakolat. Ki tudtam kaparászni csavarral a betont.

Hívtunk statikust, megnézett mindent. Kalapáccsal az első vasig fel is verte ott a betont. Szerinte szar minőségű az anyag. Ahogy néztük, ott hátul szarabb. Több részletben zsaluztak, a végén lehet elfogyott az anyag vagy valamit elkapkodtak. Máshol is szar, de ott tényleg eléggé.

A statikus mondta, hogy kb kicserélni kellene, de az irreális elképzelés. Azt mondta, attól azért nem aggódna, hogy leszakad, összedől, stb, inkább attól, hogy esetleg elenged egy beton darab és leesik a fejünkre. De lehet, hogy soha nem lesz ilyen.

Írásban még várom a véleményt meg javaslatot tőle.

Elsőnek azt mondta, hogy talán az lenne a legjobb ha fa gerendákkal végig lenne rakva a födém alatt, amit aztén burkolni lehet, pl lambériával. A célja csak annyi lenne, hogy ha egy darabka mégis leesne, akkor az megfogja, tehát csak biztosításként.

Ti mit gondoltok, mit csinálnátok ilyen esetben?

Újrabetonozás nem nagyon jöhet szóba. Beton javítás se hiszem, mert ahhoz gondolom eléggé fel kéne vésni és fene tudja van e olyan réteg ott ami nem porzik.

2021. júl. 22. 17:37
 1/4 anonim ***** válasza:
64%
Csinálj egy látszó fagerendás álfödémet, deszkázással, ahogy a statikus mondta. Először valamivel lekezelném a betont amit betud inni és segít belül összetartani, valami impregnálo-ragasztó, ha van ilyesmi.
2021. júl. 22. 18:31
 2/4 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszt. Meglatjuk vegul irasban mit mond majd.

Gondoltam melyalapozora en is, de azon agyaltam, hogy lehet csak jobban osszefogja az also reszeket es tenyleg egyben leszakadhatnak nagyobb darabok.

2021. júl. 22. 19:43
 3/4 A kérdező kommentje:

Közben észrevettük, hogy az előszoba felett is van több repedés. Ott is vasbeton födém van két e gerenda között. Tuti nem most jött elő, ez ott volt már egy ideje (van ahol látszódott, csak vakolatinak gondoltuk)

Kivéstem, ott a beton is meg van repedve.

Ez nagyon dühít, hogy a statikus ezt nem vette észre, még meg is jegyezte, hogy ott nincs repedés, így ott nincs baj. Írok nekik, nem tudom mit reagálnak majd rá. Egyre jobb tleg...

2021. júl. 24. 11:58
 4/4 A kérdező kommentje:
Sőt, ott is van ahol könnyen véshető a beton.
2021. júl. 24. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!