60nm fafödém erősítése mennyibe kerül? Jelenleg a födémet felülről 4-5 cm vastag salakbeton fedi. Alatta deszkázat és a fa gerendák 0,8-1m közökkel.
Vendégfödém, fabeton födém megerősítésben gondolkodunk.
Statikus elmondása szerint fel kell szedni a régi salakbetont felülről, majd deszkázatot, aztán a gerendákba kis kampókat behajtani, majd erre betonhálót helyezve le kell önteni 4cm vastag betonnal. Utána ez a homogén beton veszi át a teljes terhelést. Úgymond gerenda erre kerül felfüggesztésre.
Bontást megoldanánk mi magunk. Kivitelezés mennyi lenne?
Tehát azt nem megerősiteni akarjátok hanem teljesen újat helyette.
De ehhez ott a helyszinen kell a szakember és ott számolja ki.
Nekem ugyanilyen a mennyezete a régi házrésznek, csak nem salakbeton, hanem agyag fedi. 80 éves a ház, kiváncsiságból végtam két kis nyílást a padlás felől, hogy benézzek a deszkaborítás közé..
meglepő volt a látvány...gyönyörű, egészséges gerendák, alul-felül szintén egészséges deszkaborítás. Vakus képeket készítettem, hadd lássa más is..
Eszem ágában sincs a padlás járófelületéhez nyúlni ezek után(ez a mennyezetborítás)
Sőt, a nyolcvan éves hódfarkú cserép is kibír még 10 évet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!