Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Nem lesz kicsi a radiátor?

Nem lesz kicsi a radiátor?

Figyelt kérdés
nagyon laikusként írom le elnézést, most fogjuk cserélni fűtésrendszert kombi gázkazán és radiátorok cseréje, két nagyobb szobába szüleimé és enyém, egyik sem standard méret, egyik 16,valahány m2 enyém egy kicsivel kisebb 15 valamennyi ma a tervezésnél a szerelő a nagyobba 140 hosszú lapradiátort írt, az enyémbe csak 120-ast, (nem dupla) elég lesz az bele, vagy egyformát kellett volna? mondtuk hogy eddig ez volt a legmelegebb szoba, tényleg minden telet megszenvedek fatüzeléssel és régi lemezradiátorokkal de nem hiszem hogy csak ezért gondolt volna bele kisebbet(?)
2021. júl. 9. 21:12
 1/4 anonim ***** válasza:

Szintén laikus vagyok..kértem a szerelőt, tegyen fel nagyobb radiátort, mert fázós vagyok...semmi akadálya, ha megfizetem..

Megfizettem, nem is fáztam..ha nem akarom hogy nagyon fűtsön, kicsit tekerek az elzárón..

Szerintem kérj nagyobbat,aztán te beállítod..

Nehogymár fázz télen..ha kicsi a rendszer, akkor azt is bővíteni kell..

Szerintem. A szakember megoldja.

2021. júl. 9. 21:21
 2/4 mindentudó99 ***** válasza:
Az új kazánok max 55fokos vízzel fűtenek gazdaságosan tehát nagy radiátorok kellenek. Vagy esetleg 3 tagú.
2021. júl. 10. 04:15
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem létezik, hogy azok a radiátorok nem duplák. Nálam a három darab 9 és fél m2-es szobában van egy-egy 110-es dupla radiátor. Mindez úgy, hogy 12 cm szigetelés van a falon. Kondenzációs kazánnal éppen elegendő.
2021. júl. 10. 09:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Hőszükséglet számítás, tervezett belső hőmérséklet, ezek nélkül csak lottó..
2021. júl. 12. 05:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!