Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Otthonfelújítási támogatás...

Otthonfelújítási támogatás már bukta?

Figyelt kérdés
Az anyagárak az egekben, sok helyen napi árfolyama van az építőanyagnak. Valamit már most csak a következő évre ígérnek. A munkadíjak is jócskán emelkedtek, egy jó szakember fél évre előre le van kötve. A támogatáshoz kell számla a munkadíjról, amit egyébként a kutya nem kér. Úgy érzem így már nem is nyer rajta az ember. Igazam lehet?
2021. jún. 22. 14:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Annyira igazad van, hogy ezt már előre is lehetett tudni.

Sajnos.

2021. jún. 22. 14:39
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem. Mióta elérhető, azóta nem emelkedtek 100%-ot az árak, bár valóban sokat emelkedtek. Ami decemberben felújítás 3 millióba került, az nem kerül most 6 millióba. Ez még így mindig megéri, hogy a felújítás árának felét visszakapod.
2021. jún. 22. 17:03
 3/5 A kérdező kommentje:
kettes! eleve nem fizetne adót a munkadíjra kb senki, így ott már eleve 27 százalékot bukik mindenki. aztán ha nem tudod összehozni a munkadíjról és az anyagról az 50-50%-os számlákat akkor eleve nem is annyi a támogatás.
2021. jún. 22. 18:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha a korábbi zsebbe fizetést hasonlítjuk a korrekt számlás szerződésekhez, akkor valóban "bukta". De pont ez a támogatás lényege. Ezt fogalmazták meg egyik fő célként, hogy fehérítse az egyébként erősen feketén működő lakossági építőipart.
2021. jún. 22. 23:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Én először generálkivitelezővel szerettem volna elvégeztetni a panellakásom felújítását, azt hittem úgy egyszerűbb lesz, de nem jött össze. Utólag örülök neki, mert egyéni vállalkozó szakembert találtam gyakorlatilag minden munkára és mindegyik kisadózó, úgyhogy semmilyen munkadíjra nem fizettem áfát.

Nekem megéri így, mert egyedülálló nő vagyok, és semmit nem tudtam volna megcsinálni saját magam, tehát így is úgy is szakember kellett mindenhez.

2021. jún. 23. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!