Otthonfelújítási támogatás igényléséhez elég, ha csak én és a gyerek vagyunk bejelentkezve az ingatlanba, de a férjem nem?
Közös tulajdonban van az ingatlan, a kettőnk nevén, de neki csak tartózkodási helyként szerepel a lakcímkártyáján. Ez gond lehet?
Köszönöm a válaszokat!
Ha Te is megfelelsz a feltételeknek (1 év tb), akkor szerintem igényelheted egyedülállóként is.
Ezt találtam a kincstár honlapján:
Ebben ezt írják:
Melyek az igénylés alapvető feltételei?
Az igénylés feltétele, hogy az igénylő/együttes igénylők saját, vér szerinti vagy
örökbefogadott gyermeket neveljenek háztartásukban és valamennyien legalább egy éve a
felújítással érintett lakásban rendelkezzenek lakóhellyel, amelyben az igénylő vagy igénylők,
valamint velük együtt élő kiskorú gyermekeik együttes tulajdoni hányada érje el legalább az
50%-ot. Lakóhelynek a lakcímet igazoló hatósági igazolványon lakóhelyként feltüntetett cím
fogadható el, a tartózkodási hely címén lévő lakás felújítására a támogatás nem vehető
igénybe.
Köszönöm.
De már megkérdeztem a Kincstárt, mint írtam.
Igen, igényelhetem egyedül is.
Igen, okafogyottá vált a válaszom, csak mikor elkezdtem írni, még nem volt válasz, és mire elküldtem, már láttam, hogy megoldódott. De a link hátha jó lesz másnak is.
Szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!