Otthonfelújítási támogatás frissen vásárolt lakásnál? Számlákat el fogják így fogadni?
Most vásároltunk lakást, amit szeretnénk több részletben felújítani, majd a végén igényelni a lakásfelújítási támogatást, tehát az igénylés benyújtásakor már több mint egy éve a tulajdonunkban lesz a lakás és több mint egy éve ott is fogunk lakni.
A probléma, hogy még a beköltözés előtt szeretnénk a fürdőszobát felújítani, viszont így a fürdőszoba felújítás számlái korábbi keltezésűek lesznek, mint a lakcímkártyánkon a lakcímbejelentés dátuma. Így is el fogják fogadni a számlákat? (anyagoknál még az is előfordulhat, hogy a tulajdonjog bejegyzése előtt kapunk számlát, mert meg kell rendelni előre az anyagokat, hogy időben megérkezzenek)
Ennél pont nem így van...
A felújítás végén kell benyújtani mindent, akkor kell megfelelni a feltételeknek, csak az nem egyértelmű, hogy új vásárlás esetén nézik-e hogy az első számla korábban lett-e kiállítva, mint a lakcímkártya/tulajdonjog bejegyzés.
Kérdezd meg a kincstárt e-mail-ben. Én is ezt tettem, 1-2 héten belül válaszoltak.
otthonfelujitas@allamkincstar.gov.hu
#4 hbve az az újonnan épült lakásnál van. A kérdező viszont nem írja, hogy újat vettek volna, és nyilván nem is azt, ha egyszer fel kell újítani.
Kérdező! Gondolom azóta már megtudtad, hogy eleve egy éve ott kell lakni ehhez az otthonfelújítási támogatáshoz.
5-ös!
Kb. mindent rosszul tudsz.
1. hbve nem csak új lakásnál kell, máskor is kellhet.
2. Nagyon sokan igénybevették ezt a támogatást vadonatúj lakásnál is, volt akinek nem tetszett a meglévő konyha és teljesen újat csináltatott,stb.
Nem kell 1 éve ott lakni abban az esetben, ha friss a tulajdonszerzés.
Jó pár kérvényt beadtam tavaly január óta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!