Milyen, nem túl drága de jó minőségű klímát rendeljek, beszereléssel együtt?
Az 58 nm lakásban már van egy régebbi klíma, most vettem a panel lakást. Az a klíma az ebédlőt és a 2 kis szobát hűti/fűti.
A nagyobb, 21 nm-es szobába rendelnék klímát, beszereléssel együtt. Nem csak a szobát hűtene/fűtene, hanem az előszobát is, az + 5 nm.
Vagy a másikkal együtt az egész lakást.
Milyen márkájú klímát tudtok nekem ajánlani? Esetleg egy megbízható céget, amelyik felszereli?
Igazából én a Gree-t mondanám, ha csak hűtésről lenne szó. Viszonylag olcsó és megbízható, minden földi jóval meg van szórva a beltéri, nem csak egy fehér téglalap egy darab leddel. Az más, hogy ezek mennyire érnek valamit a mindennapok során, nekem tetszik a rejtett kijelző, de ennélkül is működnek a klímák. A fűtéssel van igazán probléma, sok Gree és klónja (pl. Syen, Fischer, Cascade stb.) fűtésnél a megfelelő leszabályozás helyett ki-be kapcsolgat, ami egy inverteres klímánál nem előnyös és hőérzet szempontjából is rossz. 1-2 olyan típus van Gree-nél, amit érdemes lehet ilyen kis helyiségbe tenni fűtésre, a legtöbb 30 m2 terület felett kezd el megfelelőne működni, alatta túlméretezettként viselkedik. A fentebb említett Midea a Gree mellett a másik alternatíva.
Illetve csak megemlítem az Rcool márkát, ami olcsó, rendesen le is tud szabályozni, a továbbiakról nem sokat tudok. Viszont lassan nem tudom megszámolni, hány Rcool klíma kerül fel errefelé mostanában. Házakhoz is tesznek fel szép számmal, de vannak a közelben régi panel épületek, amiket felújítanak és lakhatóvá tesznek, na ott minden lakáshoz jár egy Rcool klíma készre szerelve. Legalább 40 darabot feltettek, egyszer kíváncsiságból megszámolom már, mennyi valójában. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!