Mennyibe kerül egy klíma 3 helyiségbe, beszereléssel együtt?
Kb 7-8 kw hűtőteljesítményre lesz szükséged.
Ez lehet 3db split klíma, ez az olcsóbb verzió(400-500k) , de teli kell raknod vele az épületet kívülről amit nem biztos hogy engedélyeznek.A másik lehetőség a multi split rendszer, itt csak a 1 kültéri egységed van és 3 beltéri egység hozzá. Ez egy picit drágább, de szerintem ez a járható út. 7kw multi rendszer ára 500-650k között van típustól függően, a hálószobába érdemes olyan beltérit venni ,ami csendes, még ha egy kicsit drágább is.
Nem tudom, hogy a panelban mekkora biztosítékotok van a villanyórán, de azt tudnod kell, hogy egy ekkora klíma már 16A eszik csúcson, szóval ha 1*25A van akkor nagyon oda kell figyelni mit kapcsoltok be mellé.
Igaz nem az első válaszoló vagyok!
De két féle "engedélyröl" lehet szó!
1.
Ha az épület településképi védelem, vagy műemléki környezetben van, stb. akkor az építéshatóság engedélyezi.
Ettől függetlenül
2.
A homlokzat közös tulajdon,tehát a társasház hozzájárulása szükséges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!