Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Lehet panel wc-be kézmosót...

Lehet panel wc-be kézmosót varázsolni?

Figyelt kérdés

Különálló kisméretű panel lakás wc-jébe szeretnék ha fene fenét is normális kézmosási lehetőséget csináltatni, mert nekem nagyon zavaró tényező, ha egy wc-ben nincs csap. Ha a másik helyiségben fürdik valaki akkor ne kelljen rátörni az ajtót. A konyhában való kézmosás lehetősége nem tetszik... :D

Lehet valami mini kézmosót rakatni, ha a falon a túloldalt amúgy is pont az van? Esetleg csináltatott màr valaki kézmosós wc-t? Ilyenről is láttam már képeket, de nem kimondottan panelban. Teljesen fel lesz újítva, ezért a bontási/újraburkolási munkák nem okoznak gondot.

Vannak szuper fb oldalak ahol feltehetném a kérdést, de ezek nyilvánosak, és egyelőre nem

akarjuk hirdetni a családnak, hogy sikerült lakást vennünk.

Köszi a válaszokat :)

2021. máj. 28. 08:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Pici a hely hogy oldalra kézmosót tegyél, a szakmai része természetesen megoldható
2021. máj. 28. 08:42
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
oldalt nincs elég hely, 80 cm a teljes szélesség és túl rövid is a fülke (90 cm) én letettem róla. Most így épp kulázás közben gyakorizok, legfeljebb a WC csésze fölé a hátfalra tudnék elképzelni egy pici mosdót, ott nem lenne útban. A lefolyó meg mehet az öblítőcsőbe.
2021. máj. 28. 09:13
 3/11 A kérdező kommentje:
Azért is gondolkodtam a wc tartályos elhelyezésen, mert látni láttam már, hogy az öblítőtartályba megy a kézmosó víz, csak nem tudom, hogy panelba mik a kivitelezési lehetőségek. Ahogy nézegetem az extrém fullosan felújított panelhirdetéseket nem találok sehol semmilyen megoldást :(
2021. máj. 28. 09:37
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A hátfalnak mindenképp nyithatónak kell maradnia sajnos, talán ha találsz lenti kézmosós tetejű tartályt, az ajtót meg annyival kisebbre csinálni a hátfalon. Arra meg gipszkarton és mehet a csempe rá
2021. máj. 28. 09:43
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pl. ezzel meg tudod oldani:

[link]

2021. máj. 28. 10:00
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

#5: Ez 72 cm hosszú, még ha be is tudod varázsolni koppig a hátfalhoz, a WC előtt marad 20 cm., ha az ajtó olyan, akkor max. 25 cm. Felejtsd el, nem tudsz leülni/felállni.

Nekem 48 cm van az ajtó és a WC között, és így is lefejelem néha.

Ezt érdemes alaposan átnezni, 60cm a minimum ajánlott a WC előtt:

[link]

2021. máj. 28. 10:18
 7/11 A kérdező kommentje:

Ezen a típuson gondolkodom, szerintem beférne kényelmesen. 18 centi szélesen lógna csak ki ami annyira nem lehet zavaró.

[link]

2021. máj. 29. 10:54
 8/11 anonim ***** válasza:

Figyu, ha nem hiszel nekem, ragassz fel egy ekkora kartondobozt oldalra, abba a magasságba, és hasznald úgy a WC-t 1 hétig.

Pont útban lesz a válladnak.

18 centi az pont elveszi a szélesség negyedét.

2021. máj. 29. 13:38
 9/11 A kérdező kommentje:
Egyelőre nem tudok hová ragasztani mert még nem ott lakunk és csak a teljes felújítást követően fogunk beköltözni, na de majd eldől addig még
2021. máj. 29. 13:52
 10/11 anonim ***** válasza:

Nálunk ez lesz felszerelve a falra közel az ajtófélfához ami kb 15-16 beljebb van a falsíktól (így nyitott ajtónál max fél centit lóg ki az ajtófélfa síkból):

[link]

Sajnos nem olcsó, de méretben ez passzolt a legjobban.

Próbaképpen már felraktam, különösebben nem zavaró igaz nem vagyok 100 kg feletti.

A gépészetet L alakban falon kívül vezettem el GK és rácsempézéssel (képet nem tudtam ide csatolni)

2021. máj. 31. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!