Hülyék voltunk feldobni saját magunkat?
Bővítettük a házat.
Engedély nélkül.
Tudjuk már itt elrontottuk a párommal.
Viszont még nincs kész. Így valamivel "olcsóbb lesz" hisz a készültségi foktól és a bővítés méretétől függ a birság.
A falak állnak, +koszorú.
De időközbe rájöttünk hogy ha tovább folytatjuk az építkezést, akkor nagyon megüthetjük a bokánk.
Vannak légifelvételek, amik alapján úgyis kibukna a a dolog. Így jobbnak láttuk, ha kérünk fennmaradási és továbbépítési engedélyt.
Elindult a folyamat. A tervezőnk is drága lesz. De a büntetés mértéke, amit nem tudunk. A tervező szerint 3-4 millió. Az építésügyi hatóságon (elmomdás alapján) 1-nagyon max 2 millió a büntetés.
Jobban hittem az építésügyi hatóságon lévő hölgynek. Hisz ő jobban benne lehet a dologban. De mi van ha mégse neki lesz igaza? Rosszul érzem magam, ha már így alakult, hogy engedély nélkül bővìtettünk így jártunk. De jobb lett volna elsunyizni? Lehet le se buktunk volna? Vagy még most jobban jártunk hogy az elején bejelentettük az egészet? Nincs jó megérzésem ezzel kapcsolatban, tudom rengeteg pénzem lesz benne, de hirtelen kellett döntenünk. Valamilyen szinten mind a két megoldásnak van előnye és hátránya. Ha nem jelentem be, bármikor jelenthet a szomszéd, és a légi felvétel sem egy utolsó szempont. Viszont most jelentem, rengetegpénzembe fog fájni. Mar bánom, hogy így döntöttünk, de nem hittük hogy ez ennyire súlyos következménnyel jár.. rosszul erzem magam emiatt. Ki hogy döntene a helyünkbe?!
Neked egy rendes építés (bejelentés, tervezés, papírok) ment le. Akkor már hozzád vágják a lakhatási engedélyt. Ráadásul az volt az illetékes, aki a műszaki vezető volt, tehát tudta mi készült...
A kérdező viszont illegálban kezdett felhúzni egy fél házat.
Most már mindegy. Halad a dolog, lesz, ami lesz.
Mekkora a hozzá építés?
Uhh. Az nem kevés.
Milyen megfontolásból kezdtétek feketén?
A garázs külön van a háztól? Ott van olyan, hogy x légköbméter alatt nem kell rá építési engedély, bár ha 65 nm, akkor az már túl nagy, de azért nézzél utána, lehet olcsóbb lenne két kisebb külön garázsnak átépíteni.
Milyen megfontás? Nem tudtuk hogy ezt ilyen komolyan kell venni. :( tudatlanok voltunk.
Sajnos 2 külön állóvá már nem lehet tenni sajnos. De a készültségi fokozat az 2es. Nincs teljesen kész, csak a koszorúig, és pont emiatt sem lehetőséges hogy kettő külön álló legyen :/ mert így a koszorúnak semmi értelme.
Elvileg ha jol számolok 65x100.000=6,5millió. Engedély nélküli építkezés esetén 50%ot kell fizetni ami 3,25 millió, viszont kettes szorzója van a koszorúig, ami azt jelenti ezt még 0.2vel szorozni kell ami 650 ezer. Ha teljesen kész lenne akkor kellene a 3,25 milliót fizetni (de ebbe beletartozik már a tetőt, a vakolás, ablakok, ajtók..) reméljük nem lesz több a bírság erre az épületre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!