Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hülyék voltunk feldobni saját...

Hülyék voltunk feldobni saját magunkat?

Figyelt kérdés

Bővítettük a házat.

Engedély nélkül.

Tudjuk már itt elrontottuk a párommal.

Viszont még nincs kész. Így valamivel "olcsóbb lesz" hisz a készültségi foktól és a bővítés méretétől függ a birság.

A falak állnak, +koszorú.

De időközbe rájöttünk hogy ha tovább folytatjuk az építkezést, akkor nagyon megüthetjük a bokánk.

Vannak légifelvételek, amik alapján úgyis kibukna a a dolog. Így jobbnak láttuk, ha kérünk fennmaradási és továbbépítési engedélyt.

Elindult a folyamat. A tervezőnk is drága lesz. De a büntetés mértéke, amit nem tudunk. A tervező szerint 3-4 millió. Az építésügyi hatóságon (elmomdás alapján) 1-nagyon max 2 millió a büntetés.

Jobban hittem az építésügyi hatóságon lévő hölgynek. Hisz ő jobban benne lehet a dologban. De mi van ha mégse neki lesz igaza? Rosszul érzem magam, ha már így alakult, hogy engedély nélkül bővìtettünk így jártunk. De jobb lett volna elsunyizni? Lehet le se buktunk volna? Vagy még most jobban jártunk hogy az elején bejelentettük az egészet? Nincs jó megérzésem ezzel kapcsolatban, tudom rengeteg pénzem lesz benne, de hirtelen kellett döntenünk. Valamilyen szinten mind a két megoldásnak van előnye és hátránya. Ha nem jelentem be, bármikor jelenthet a szomszéd, és a légi felvétel sem egy utolsó szempont. Viszont most jelentem, rengetegpénzembe fog fájni. Mar bánom, hogy így döntöttünk, de nem hittük hogy ez ennyire súlyos következménnyel jár.. rosszul erzem magam emiatt. Ki hogy döntene a helyünkbe?!

2021. máj. 26. 18:16
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Négyzetméterenként 140.000 Ft a büntetési tétel, ezt korlátlanul csökkenthetik.

2021. máj. 26. 18:29
 2/23 mindentudó99 ***** válasza:
34%
Egyszerűbb lett volna lefizetni valakit
2021. máj. 26. 19:00
 3/23 A kérdező kommentje:

1es köszönöm a választ.

2es. Kit kellett volna lefizetni? Hogyan? Miképp??

2021. máj. 26. 19:12
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Ja, utána meg mégtöbbet fizet vesztegetés miatt.
2021. máj. 26. 21:05
 5/23 A kérdező kommentje:
Az is elképzelhetető
2021. máj. 26. 21:16
 6/23 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Mondjuk a polg.hivatalban megkeresed a problémáddal az építésvezetőt. Legalább is nálunk volt ilyen. Ő sok mindent eltudott intézni. Pl nekem is
2021. máj. 26. 21:22
 7/23 anonim ***** válasza:
86%

Ja persze. Egy engedély nélküli építkezés sima szabálysértés, míg a vesztegetés bűncselekmény. 1-3 év felfüggesztett börtönt osztanak.

Nyomjátok még a szerencsétlennek ezeket a jó ötleteket.

2021. máj. 27. 09:17
 8/23 A kérdező kommentje:

6os, sokmimdenkit felkerestünk ezzel kapcsolatban.. de semmi érdemleges információval nem szolgáltak..

7es, igazából ismerősök is javasolták, de természetesen nemet mondtunk, hisz azzal még jobban vágjuk magunk alatt a fát. Annyit nem ér, és igazad van.

2021. máj. 27. 11:59
 9/23 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Nem kell mindjárt megvesztegetni senkit. De puhatolózni lehet ez ügyben. Ezért ajánlottam hogy helyi illetékest keressen ő tudja mit lehet vagy mit nem
2021. máj. 27. 12:21
 10/23 A kérdező kommentje:
Így igaz
2021. máj. 27. 12:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!