Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Lakószobába tennétek famintás...

Lakószobába tennétek famintás pvc padlót?

Figyelt kérdés

…egyáltalán PVC padlót? A vizes helyiségekben az van (kő mintás), de nappaliba, hálóba való?

Régi, 70-es évek elején lerakott parketta van a szobában. Látszik rajta az idő. Sokféle hajópadlót, parkettát utánzó PVC padló van, elfogadható áron.

Felújítás, csere számomra megfizethetetlen, szőnyegpadló is húzós árban van, és nem is szeretnék.

Az én döntésem lesz, de mit gondoltok erről a megoldásról?

Maradjon a parketta olyan, amilyen? Kopott, itt-ott megfeketedett.

Most fogom kifesteni a szobát, azt is egyedül.

2021. ápr. 30. 10:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A parkettát fel lehet csiszoltatni-lakkoztatni annyiból, amennyibe a pvc kerülne.
2021. ápr. 30. 11:11
 2/12 A kérdező kommentje:
Kértem árajánlatot. Duplája.
2021. ápr. 30. 11:13
 3/12 A kérdező kommentje:
Sőt, triplája. 9000 Ft/nm ár esetén 35 ezer a padló, a kapott ajánlatok 80 ezer forint felett voltak.
2021. ápr. 30. 11:15
 4/12 anonim ***** válasza:
Én nem, inkább laminált parkettát raknék rá.
2021. ápr. 30. 11:16
 5/12 anonim ***** válasza:
34%

A PVC egy év múlva már rodna, kopott lesz.

Vagy a meglévő parkettát újíttasd fel - ez sok évig szép lesz utána -, vagy ahogy valaki írta, laminátot tetess le, az is jobban bírja a használatot, mint a PVC

2021. ápr. 30. 11:43
 6/12 anonim ***** válasza:
Bármilyen helyiségbe rakható a vinyl padló, vizes helyiségekben terjedt el mert vizálló. De amúgy bárhová teheted, melegburkolat.
2021. ápr. 30. 19:50
 7/12 A kérdező kommentje:

Azt írják ronda lesz. Most kell döntenem, amikor úgyis ki kell ürítenem a szobát.

Lehet, csak valami felújító szer lesz. Többfélét láttam lakkozott parkettára.

2021. ápr. 30. 23:04
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha a régi, kopott parkettát nem csiszoltatod fel, akkor akármit teszel rá, nem lesz szép. Az említett szerek csak akkor javasoltak, ha a parketta még nem agyonhasznált, nincseneki kikopott részek, csak a fénye nem tökéletes.
2021. máj. 1. 08:06
 9/12 anonim ***** válasza:
50%
A spájzon kívül semmilyen helyiségbe sem tennék semmiféle PVC padlót, de leginkább oda sem. Bűn ronda.
2021. máj. 4. 14:58
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a kérdező nem a retro pvc padlóra gondolt. Vagy igen? Akkor inkább VINYl padlót.
2021. máj. 4. 16:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!