Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Jól értem a parapet fogalmát?

Jól értem a parapet fogalmát?

Figyelt kérdés

Új gázkészüléket kell vennem, mert a régi tönkrement. De most a netes keresések alapján úgy tűnik, hogy mégsem vagyok egyértelműen tisztában a fogalmakkal, a szerelők pedig nem túl segítőkészek.

Tehát: ha nincs és nem is lesz bekötésre alkalmas kémény, akkor parapetes készülékre van szükségem, ugye? És ugyanezt jelenti a zárt égésterű is?

Köszi előre is a normális válaszokat!

(igen, nő vagyok, és nem értek hozzá, vállalom.)

2021. ápr. 8. 22:07
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
igen zárt , az égéshez szükséges levegőt kintről nyeri nem pedig a benti meleg levegőt pazarolja
2021. ápr. 8. 22:10
 2/25 A kérdező kommentje:

De honnan kintről?

Ja, igen, ezt nem írtam: bojler. Fürdőszoba. Nem lesz átütve fal. Most is gázbojler van, csak az nem világos nekem, hogy az parapetes-e, azt hívják-e így. Kéménybe nincs bekötve, az tuti.

2021. ápr. 8. 22:12
 3/25 A nagy Levin ***** válasza:
Parapetes az, ahol nem kéménybe van kötve és nem a lakás légterét használja a gázkészülék,hanem egy cső van a falon keresztül átvezetve és onnan nyeri a levegőt, illetve arra távoznak az égéstermékek.
2021. ápr. 8. 22:18
 4/25 A kérdező kommentje:
Akkor azt minek hívják, ami nincs a kéménybe kötve és a falon sincs átvezetve?
2021. ápr. 8. 22:19
 5/25 anonim ***** válasza:
Még ha lenne is ilyen, meg ne vedd.
2021. ápr. 8. 22:22
 6/25 A kérdező kommentje:
Muszáj. Most is ilyen van, illetve már csak volt, mert tönkrement, és nincs lehetőség másmilyet kialakítani :(
2021. ápr. 8. 22:23
 7/25 A kérdező kommentje:
Csak azt a típusú készüléket már nem forgalmazzák, ami volt.
2021. ápr. 8. 22:24
 8/25 anonim ***** válasza:
58%
azt nem tudom hogy zárt vagy nem , de ha nincs kivezetése az égésterméknek akkor az bentre engedi . jezőt érdemes felszerelni de inkább egy villanybojler beszerzése ajánlott
2021. ápr. 8. 22:24
 9/25 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a választ.
2021. ápr. 8. 22:35
 10/25 anonim ***** válasza:
2021. ápr. 8. 22:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!