Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Tanácsadásra kijöttek a...

Tanácsadásra kijöttek a házhoz, szóban ez megtörtént, az írásos verziót későbbre ígérték, de máig nem került kiküldésre. Mik a lehetőségek?

Figyelt kérdés
Egy viszonylag ismert szaktanácsadóról van szó, de az írásos szakvéleményt azóta sem küldte el, csak a hőkamerás képeket "böfögte át". Többszöri megkeresés után sem küldte el, ahogy számlát sem kaptunk. Van valami lehetőség ezt jogi útra terelni?
2021. ápr. 7. 21:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Miféle tanácsadás ez, amit jogi útra kívánsz terelni?

Előre fizettél valami szolgáltatásért?

Nem világos a kérdésed.

2021. ápr. 7. 22:03
 2/6 A kérdező kommentje:
Ingatlan felmérése. Helyszínen történt a fizetés kp-ben, itt történt a szóbeli megállapodás ("ígéret"), hogy a megbeszéltek el lesznek küldve emailben, írásban. De gondolom így bukta a dolog, elég nagy csalódás, számlát sem adott ugye..
2021. ápr. 7. 22:17
 3/6 puritan ***** válasza:
73%
Hát... téged átvertek. De úgy tűnik, nem volt túl nehéz.
2021. ápr. 7. 23:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Soha nem fizetunk elore. Ezt hogy gondoltad megis?szobeli igeret, jo vicc, nem lehetsz ilyen naiv....
2021. ápr. 8. 08:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Ezen, hogy előre kell fizetni meg sem lepődök már. Én több földmérővel beszéltem, mindegyik előre kérte a munkadíját az oszlopok leütésekor, pedig akkor még igen messze volt a telekmegosztás befejezése. De akit választottam az egyből számlázott is.

Mindegyik azzal indokolta, hogy a covid miatt 2-3x szorosára növekedett a földhivatali ügyintézés, és nem akarnak/tudnak ilyen mértékű tőkét forgatni. Mert az adat lekérdezés meg ilyen-olyan sallangokért előre fizetnek, és az adatok megkapása után tudnak csak mérni. pl: 8 napos adat szolgáltatás 25-30 nap, gyorsított eljárás nincs, és a 30 napos normál ügyintézés min 60 nap...

A statikára mikor még házat akartam venni kb 1 hónapot vártam, de a statikus a kiszállási díjat és a szóbeli tanácsadásért egyből elkérte a pénzt. Miután szólt egy hónappal később mehetek a papirokért akkor kellett fizetnem a többit. Bár ő megkérdezte kérek-e számlát. Mivel a szóbeli elmondása után visszamondtam a házat így nem kértem, mert nem volt onnantól kezdve lényeges.

2021. ápr. 8. 08:07
 6/6 A kérdező kommentje:

Ez nem földmérés volt, hanem szaktanácsadás. Emailben helyszíni tanácsadásról volt szó és hőkamerás felvételekről, ezek megvannak, megtörténtek, fotók elküldve. Tehát végülis az a része, ami előre meglett beszélve, az megtörtént. Csak amit utólag ígért a helyszínen, az nincs.

Szerintem nem átverés a dolog, szimplán lusta megírni. Saját blogja, YouTube csatornája, Facebook csoportja, országszerte ismert szakember, csak nem gondolná az ember, hogy mindezek ellenére megbízhatatlan.

2021. ápr. 8. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!