Tanácsadásra kijöttek a házhoz, szóban ez megtörtént, az írásos verziót későbbre ígérték, de máig nem került kiküldésre. Mik a lehetőségek?
Miféle tanácsadás ez, amit jogi útra kívánsz terelni?
Előre fizettél valami szolgáltatásért?
Nem világos a kérdésed.
Ezen, hogy előre kell fizetni meg sem lepődök már. Én több földmérővel beszéltem, mindegyik előre kérte a munkadíját az oszlopok leütésekor, pedig akkor még igen messze volt a telekmegosztás befejezése. De akit választottam az egyből számlázott is.
Mindegyik azzal indokolta, hogy a covid miatt 2-3x szorosára növekedett a földhivatali ügyintézés, és nem akarnak/tudnak ilyen mértékű tőkét forgatni. Mert az adat lekérdezés meg ilyen-olyan sallangokért előre fizetnek, és az adatok megkapása után tudnak csak mérni. pl: 8 napos adat szolgáltatás 25-30 nap, gyorsított eljárás nincs, és a 30 napos normál ügyintézés min 60 nap...
A statikára mikor még házat akartam venni kb 1 hónapot vártam, de a statikus a kiszállási díjat és a szóbeli tanácsadásért egyből elkérte a pénzt. Miután szólt egy hónappal később mehetek a papirokért akkor kellett fizetnem a többit. Bár ő megkérdezte kérek-e számlát. Mivel a szóbeli elmondása után visszamondtam a házat így nem kértem, mert nem volt onnantól kezdve lényeges.
Ez nem földmérés volt, hanem szaktanácsadás. Emailben helyszíni tanácsadásról volt szó és hőkamerás felvételekről, ezek megvannak, megtörténtek, fotók elküldve. Tehát végülis az a része, ami előre meglett beszélve, az megtörtént. Csak amit utólag ígért a helyszínen, az nincs.
Szerintem nem átverés a dolog, szimplán lusta megírni. Saját blogja, YouTube csatornája, Facebook csoportja, országszerte ismert szakember, csak nem gondolná az ember, hogy mindezek ellenére megbízhatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!