Kezdőoldal » Otthon » Kert » Elkéstem már a metszéssel és...

Elkéstem már a metszéssel és a lemosó permetezéssel? Honnan tudom, hogy a rügypattanás megtörtént?

Figyelt kérdés

Nemrég költöztünk kertes házba, és van néhány gyümölcsfa. (még sosem voltak gyümölcsfáink)

A héten próbáltam utánanézni a gondozásuknak, és írják, hogy tavasszal metszéssel és lemosó permetezéssel kell kezdeni. De még rügyfakadás előtt. Na most, egyenlőre azt sem tudom megkülönböztetni, hogy mi a rügypattanás és rügyfakadás. Lefényképeztem őket, hátha valaki némi tanáccsal tudna szolgálni:

kajszi: [link]

cseresznye

[link]

őszibarack

[link]

talán köszméte

[link]

talán ribizli

[link]

meggy:

[link]

2015. márc. 20. 13:56
 1/5 anonim ***** válasza:

hát már nem ártott volna megcsinálni vagy két héttel ezelőtt, de mi se értünk rá és most a hétvégén fogjuk megcsinálni, semmi baja nem lesz még de nem várj sokat a lemosóval metszés után közvetlenül vagy másnap csináld meg

PL vegesol, vagy olajos rézkén, stb alkalmazható de inkább ez a kettő jellemző.

2015. márc. 20. 17:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Meg nem kestel el.
2015. márc. 20. 19:44
 3/5 anonim ***** válasza:

Semmivel sem vagy elkésve .Alig látszódik még valami is .

csak a túl buzgóknál van meg minden.Náluk sem fog teremni előbb semmi sem .Ha jön egy hideg,vagy egy fagy ,akkor jajjognak majd igazán .

2015. márc. 20. 20:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Kb 30 éve kertészkedem, de az idén még nem értem rá a metszésre. Jövő héten kezdek hozzá. Nem lesz semmi gond, még nem késtünk le semmiről.
2015. márc. 21. 18:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Ma elkezdtek nyílni a mandula virágai, jövő héten szerintem jön a korai Aurora sárgabarack.

Lényeg, hogy nyílásra meglegyen a metszés és lemosózás.

Én egyik telken ma lemosóztam, másik kettőn holnap fogok, ha engedi az idő. (Kicsit elcsúsztam a munkákkal.)

2015. márc. 21. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!