Túramotoros kérdése:
Szőlőre kéne nekem tavaszi lemosó permet 10l szokott elmenni. Eddig oljos rézkénnel szoktam lemosni de most érdekelne hogy mások mivel mossák le és mennyibe kerül az ő lemosószerük? Nekem 10l hez van ez az adag 800ft-ért.
Figyelt kérdés
Múlt évben a lisztharmat megette a szölöm mivel nossam le?2015. márc. 5. 07:33
1/5 Trafó1 válasza:
Én maradnák az olajos rézkénnél, rézgálicot is lehet venni külön de ha bevált akkor ne változtass, esetleg fejeld meg valami rovar ölővel.
2/5 Trafó1 válasza:
Tavaly nagyon csapadékos volt a tavasz, minden nap permeteztél volna az sem lett volna elég.
3/5 anonim válasza:
Maradnék az olajos rézkénnél!
A rézgálic nem jó a lisztharmat ellen, oda kén kell.
A réztartalma pedig az összes baktériumos betegség és a többi gombabetegség ellen jó!
4/5 A kérdező kommentje:
Marad az olajos akkor....köszi szépen
2015. márc. 6. 12:26
5/5 anonim válasza:
A lemosás nem azt jelenti, hogy egész évben nem támad az adott betegség, hanem hogy a fertőző képletek számát lecsökkentjük mondjuk tizedére. Kisebb fertőzéssel még a növény megbirkózik, egyébként meg több időnk lesz védekezni.
Én Vegesol eReS-t használok, hasonló anyag, mint a rézkén, csak olcsóbb.
De 10 l permetnél nincs jelentősége, maradj annál nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!