Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » A konténeres betörte az...

A konténeres betörte az udvaron a betont, jogosultak vagyunk valamilyen kártérítésre?

Figyelt kérdés
A konténert az udvarra kértük, de amikor szállították volna el a sittel teli konténert és kitámasztott a konténer szállító, azon a ponton ahol kitámasztott betört a betonunk. Nem használtak súlyelosztót, elmondásuk szerint soha nem használnak. Amikor érdeklődtem, hogy jár-e ezért valamilyen kártérítés lehurrogtak, hogy én kértem az udvarra, ők nem vállalnak ezért felelősséget. Kérdezem én, akkor rendben van az hogy egy laikus az udvarra kéri a kontérnert (mert nem ismeri a lehetséges károkat és erre senki nem figyelmezteti!!), majd megtörténik a kár és azt nekem kell kifizetni??
2021. márc. 30. 15:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

#7 Te se rendeltél még konténert úgy látom.

Csak egy példa az egyik szolgáltató oldaláról:

"Konténer megrakodási mód:

Kérjük a konténereket ne pakolja túl. Az esetleges túlpakolás - például a konténer oldalának magasítása vagy a piarmisszerű rakodás - esetén, a konténert nem tudjuk elszállítani, továbbá az Ön kötelessége a konténerben lévő többletanyag lepakolása."

Súlyméregetésről szó sincs. Nem is értem hogy gondoltad ezt.

2021. márc. 30. 18:59
 12/22 anonim ***** válasza:
46%
Kérdező, hivd fel a céget, először is egyeztess velük, fotókat csinálj. Meglátod elzárkóznak vagy sem.
2021. márc. 30. 19:04
 13/22 anonim ***** válasza:

"#7 Te se rendeltél még konténert úgy látom"

Ezt miért nekem címezted.

Én ezt írtam

#6 válaszolonak.

Mert te megtudod mondani ránézésre a súlyát.

Hol van ott a mérlegelés.

De igazad van még nem rendeltem konténert, viszont szállításával foglalkoztam.

2021. márc. 30. 19:10
 14/22 A kérdező kommentje:
Már felhívtam a céget, fotókat is küldtem nekik, elzárkóztak teljesen.
2021. márc. 30. 19:14
 15/22 anonim ***** válasza:
17%

Sajnálom, akkor lehet hogy ezt most el kéne engendned. Ár/erték arányban talán nem éri meg a hatósági útba feccölt energia.

Legközelebb ha ilyen történik,és nincs hajlandóság a cég részéről rendőrt kell hivni.

2021. márc. 30. 19:46
 16/22 anonim ***** válasza:
89%
Amikor készítették a betont a statikus figyelembe vette, hogy egy konténerszállító terhelését is elbírja.
2021. márc. 30. 20:44
 17/22 anonim ***** válasza:
87%

"A konténert az udvarra kértük"

Tehát a fuvaros a Te kérésedet teljesítette. Innentől ő nem tehet róla, hogy a burkolatod nem állta ki a nehéz gépet.

"Nem használtak súlyelosztót,"

Ő nem tudhatja a Te burkolatod milyen állapotban van. Neked kellett volna stafniról gondoskodni.

"Amikor érdeklődtem, hogy jár-e ezért valamilyen kártérítés lehurrogtak, hogy én kértem az udvarra"

Nekik van igazuk, még akkor is ha a stílus nem volt udvarias.

2021. márc. 30. 23:00
 18/22 anonim ***** válasza:
31%

"Nem pakoltuk bele a dupláját nagyokos.. jó magyar szokás szerint jöttél károgni."

Nem az én udvaromon van összetörve a beton, hanem a tiéden.

Akkor ki is a "nagyokos"??!

:)))

2021. márc. 31. 14:01
 19/22 A kérdező kommentje:
Van neked nagyobb bajod is annál az életedben, ha itt szájalsz 😀
2021. ápr. 21. 00:05
 20/22 anonim ***** válasza:
26%

A gondok nálad lehetnek, ha egy 1 mondatos válasz megfogalmazásához is egy hónap kellett.

Na csáá.

2021. ápr. 21. 10:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!