Kinek volt "szerencséje" Nyílászáró csere Átverésben? Sikerült e megoldást találnotok a kártérítésre? Hogyan? Ha a kivitelező elhatárolódik, saját tapasztalatból milyen megoldást javasoltok?
A szomszédomnak építettek be egy méregdrága ablakot, amin a két üveg között jól látható tenyérlenyomatok voltak.
Amikor reklamált, kiderült, hogy több viszonteladón ment át az ablak, és egymáson keresztül kellene eljutnia a gyártóhoz. Fél év alatt sikerült is neki. Ott döbbenten látta az eredeti árát az ablakának, ami az egyharmada volt a beépítési árnak.
De annak idején meggyőzték, hogy mennyivel jobb egy drága ablak, mint az olcsóbb vacakok.
Rendeltem 2 ablakot és 1 ajtót. Az előleget kifizettem, 1 hónap múlva jött az ablak a megbeszéltek szerint, de a szegélylécek, külső belső párkányok elmaradtak, mondván 1 hét múlva befejezik és elkért az ajtóra további 100.000 Ft-ot. Ez volt júniusban. Azóta telefonon csak hiteget, vagy épp fel sem veszi. E-mailen ígéretett tett hogy átutalja a fennmaradó összeget és elküldi a számlát. A számlát a 2 ablakról küldte el. Szerződésünk van, számla és a megrendelésünk meg van illetve hogy átvett tőlem az alkalmazottja 100.000 Ft-ot. Azóta kiderült hogy a cég már végrehajtás alatt áll, de jelenleg is működik. Több fórumon is látom hogy szidják az illetőt.
Nem tudom hogy szerezhetném vissza a pénzem s nem állok anyagilag olyan helyzetben hogy ezt belátható időn belül meg tudjam oldani.
"Több fórumon is látom hogy szidják az illetőt."
Bevallom nem volt még "szerencsém" ilyesmihez, de esetleg megpróbálhatnád összegyűjteni ezeket az embereket.
Fogyasztóvédelem?
( [link]
"Ha a szolgáltatás nem volt megfelelő és nem szakszerűen lett beépítve a nyílászáró és a vállalkozó nem ismeri el felelősségét, akkor vagy a Békéltető Testülethez lehet fordulni vagy polgári peres úton lehet érvényt szerezni a fogyasztó igazának, nem szerződésszerű teljesítés vádjával – mondja Radulescu. Számos vállalkozó kihasználja, hogy az ilyen perek évekig is eltarthatnak, végül megszüntetik cégüket, másikat nyitva más néven."
(innen: [link]
Remélem mielőbb megoldódik!
Láttam köszi! :)
Esetleg ha tudomásomra jutott, hogy ezt több ügyfelével is eljátszotta, a rendőrség is foglalkozna az üggyel, esetleg össze is kötné a többi feljelentéssel, vagy mindegyik ügyet külön kezelné? Van e rá mód hogy kérvényezzem az ügyek összekötését?
Elvileg, ha már nyomozás folyik, akkor te csatlakozol a nyomozásba, szóval nem indul külön eljárás.
Ha van szerződés, akkor nem feltétlenül kell rendőrség, mert nem ők fognak nyomozni, hanem a bíróság a meglévő bizonyítékok alapján. Itt, ebben az esetben hibás teljesítés van, amit polgári peres eljárásban lehet rendezni.
Amennyiben Kft-ről van szó, minimális kártérítésre lehet számítani, illetve a kártérítés csak a cég vagyonáig terjedhet.
A Kft. székhelye/telephelye szerint illetékes bíróságra lehet benyújtani keresetet, amiben részletesen le kell írni, hogy mi történt, a teljesítés hogy és miként maradt el, és mennyi pénzt követelsz vissza. Bizonyításként pedig a szerződés fénymásolatát kell csatolni hozzá.
Köszönöm a válaszokat!
Ha valakinek volt hasonló esete, örülnék ha megosztaná velem, kíváncsi vagyok a tapasztalatokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!