Szerintetek jogos döntés az üzlettől kártérítést
kérni, ha a csempék nem egy méretűek?
Figyelt kérdés
A megadott érték alapján a csempék 60cm-esek, de a valódi méretük változó, az egyik 59,7cm a másik 60,1-2cm. Ez a méret különbség igaz nem tűnik soknak, de felrakásnál és kinézetben ez nagyon sokat számít, főleg úgy, hogy nem olcsó csempéről van szó.
Ha nem első osztályú csempét vettetek akkor megengedett az eltérés!
Ha első osztályúnak adták el, akkor irány a bolt!
2013. júl. 13. 15:50
2/8 A kérdező kommentje:
Első osztályú, négyzetmétere ~6000ft.
2013. júl. 13. 16:00
3/8 A kérdező kommentje:
Aki olvassa ezt a kérdést annak mondom: Ne vegyél lengyel csempét! Náluk eléggé eltérőek a mértékegységek. Spanyolok tudnak mérni őket ajánlom! ;)
2013. júl. 13. 16:10
4/8 anonim válasza:
Én visszavinném és árbeszámitással vennék pontos méretüt
2013. júl. 13. 19:12
5/8 anonim válasza:
A Lengyel csempék és mettlachik az 1 -ik legjobbak. Te bevetted !!!
A bolt sosem fog neked kártérítést adni,max a gyártó. Az első osztályúnál is vannak minimális tűrés határok,ezek még lehet,hogy bele is férnek. A burkolónak látni kellet volna felrakás előtt ,hogy milyenek,ellenőrizni kellet volna! És az ilyen lapokat nem keresztel kell felrakni,hanem szemre,és akkor tökéletesen el lehet csalni azt a minimális eltérést. A boltost akkor csiklandozhatod,ha a másod osztályt adta neked első osztálynak. Egyébként ő csak 1 viszont eladó,mi köze a minőségi eltéréshez. Max segít a gyártóval felvenni a kár igényedet. De ezért nem fogsz kapni kártérítést az tuti.
2013. júl. 14. 10:00
6/8 T-ohm válasza:
a zalakerámiánál az első osztályú csempében is lehet0,3 mm eltérés, amikor én a hatodik csempét próbáltam meg elvágni átlósan és persze mind a 6 ferdén törött kihívtam a zalakerámia szakemberét hogy akkor tessék megmagyarázni mit is jelent az első osztályú csempe, azt mondta hogy nem egy olyan szar 150.000 ft-os csempevágóval kellene vágni, hanem asztali vizesvágóval, és méretbeli eltérés is lehet, ami náluk megszokott...
2013. júl. 14. 20:49
7/8 A kérdező kommentje:
Lengyel csempésekkel nehezen tudnám felvenni a kapcsolatot, de lemértem őket és egyik sem éri el a megadott értéket. 40x40-es metlaki-nak sem sok köze van a 40-hez. A burkoló pedig mondta, hogy első osztályban ilyennel még nem igen találkozott.
2013. júl. 15. 08:36
8/8 A kérdező kommentje:
és itt nem az a fő baj, hogy a más méretűt nem tudja szépen berakni, mert be tudja rakni csak többet szop vele, itt a fő baj az, hogy a spanyol dekorcsík amelyik tényleg 60cm-es nem jön össze a csempével...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!