Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ki mennyiből újított fel egy...

Ki mennyiből újított fel egy 60nm-es panelt?

Figyelt kérdés

1 nagy (18nm), két kisebb (12nm) szoba, nagyon kicsi fürdő-wc-konyha.

3 ablak, erkélyfal 800.000ft lesz (redőnnyel, szúnyoghálóval). Cserélni szeretnénk a padlózatot mindenhol, a wc-t és a fürdőt teljes egészében újítanánk, konyhában új járólap, a bútor maradna, azt már mi csináltattuk. Beltéri és bejárati ajtók, radiátorok cseréjével. 4M-ból vajon kijönne? Dél MO

Első körben mindent úgy számolnánk, hogy szaki csinálja, aztán ha az úgy nagyon drága lenne, túllépné a keretet, akkor a festést, laminált lerakását megoldanánk mi.

Illetve mennyi idő alatt lehet ezt véghezvinni? Elköltöznénk addig egy másik lakásba itt a városban, csak nem tudom, mire számítsak. Tegyük fel, hogy szakit mindenre és hamar találunk, egymás után (tudom, ez utópisztikus feltételezés, de tegyük fel)

2021. márc. 17. 16:46
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
Ismerősömnek 3 éve volt Pesten majdnem pontosan 4 milla egy hasonló nagyságrendű felújítás, ha ez segít. 1+2 félszobás panellakásra.
2021. márc. 17. 17:02
 2/7 anonim ***** válasza:
94%
Nekem 2 hónapja ért véget egy teljeskörű lakásfelújításom, szakival. 37 nm, egy szoba, konyha, fürdő, éléskamra, nyílászáró-csere, klímaszerelés. 5.5 millió volt.
2021. márc. 17. 17:31
 3/7 anonim ***** válasza:

Én éppen most készítettem el a költsévetéstervezetet a támogatott hitelhez a 63nm-es panellakásom felújítására Debrecenben.

6.300.000.-Ft-ra jött ki. Úgy hogy ebben az ablakok cseréje nincs

benne, mert az már ki van cserélve.

Viszont benne van egy új konyhabútor ami az egyéb asztalosmunkákkal/beépített kisbútorokkal együtt több mint 1,5 millió.

Nincs benne radiátorcsere de benne van a klímáknak a cseréje.

Én azonnal elkezdtem szakembereket keresni mikor megjelent a rendelet a lakásfelújítási támogatásról (november 25.), és ma sikerült megkapnom az árajánlatot a villanyszerelőtől,és ezzel van meg az összes szakemberem.

2021. márc. 17. 18:44
 4/7 anonim ***** válasza:
77%
Mi csak a fürdőt és a többi vizes dolgot újítottuk fel. Összes cső csere + a fürdőben minden új + a mosogató is új. 2,1 millió lett a vége. Olcsóbb is lehetett volna jó pár száz ezerrel, ha szar minőségű műanyag csövet választunk (ami 15 évet bír max, az eddigi tapasztalatok szerint), de akkor már inkább rézzel csináltattuk.
2021. márc. 17. 19:02
 5/7 A kérdező kommentje:
a vizes dolgok munkadíja és anyagköltségének is egy része nálunk nem lesz, mert nagybátyám vizes, megcsinálja nekünk. A klímát kifelejtettem, azt is szeretnénk. Ahogy látom, inkább 5M lesz az a 4 :(
2021. márc. 17. 20:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Egy teljes körű felújítás 60 nm-en 8-10 hét minimum, 2 szakival számolva, de ha vannak problémásabb részek, lehet több is. Ha újra kell vezetékezni, csövezni a lakást, akkor nem lehet ott lakni, muszáj kiköltözni. Saját tapasztalat.
2021. márc. 17. 20:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Az idő faktorhoz tudnék csak hozzáfűzni. Nekem a földmérők nem akartak kiérni a telekre. 2-vel is leszerződtem, az egyikre vártam 2 hónapot még mindig nem jött, a másikkal az elsőhöz képest 1 hónappal később szerződtem, és 1 hónapot vártam rá mire kiért... És ahogy hallom ez nagyon sok cégre jellemző ez a fajta csúszás. Én ezek után nem lepődnék meg, ha az a 8-10 hetes folyamat a duplája lenne időben.
2021. márc. 19. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!