Mennyiből és hány cm szigetelést tettetek a padlásra?
Betonfödémre szeretnék 2x10 cm kőzetgyapotot tenni (üveggyapottal nem szenvedek), fa kerettel, hogy részben járható legyen.
Ahogy számoltam, 400 ezer alatt nem nagyon lehet megúszni, reális vagy sok / kevés?
Lehetne 2x15 cm is, de akkor már nagyon elszállnának a költségek...
Pedig 2x15 cm nem sok manapság, én rábeszélnélek. Behozza az árát, addig pedig élvezed a komfortot. Nyáron is észrevehetően csökken a szobák melegedése.
Párazáró fóliát ne felejtsd el!
#2 De a főfalakra vagy a közfalakra gondolsz? Vagy a plafonra?
Mivel mértél rá a falra? Lévén sík felület, sima hőmérővel nem tudom hogy lehetne...
Födém szigetelésnél nem szempont a párafékező képesség, hiszen fóliát teszel alá.
Az üveggyapot azért nem szerencsés, mert hajlamos pár év alatt összeesni. A táblás kőzetgyapot tartja az alakját (és hőszigetelő képességét)
Télen a páranyomás tolja ki a nedvességet a lakótérből, a szálas szigetelés pedig légáteresztő, bejut a párás levegő és a külső hideg rétegében lecsapódik. Gyakorlatilag folyamatosan nyirkos lesz fólia nélkül a hideg napokon. Mondanám, hogy próbáld ki, de miután lerakott az ember X m2 szigetelést, már elég komoly fejfájással jár mindezt megtapasztalni.
Fólia kell, ami nem engedi be a párát a szigetelésbe.
Födém szigetelés rétegrend, így tudsz rákeresni.
Nem reklám, de itt találsz értelmes segédleteket, ábrákkal mindennel.
Enyémen nincs fólia, teljesen jó így is.
Haby negyzetmeter a padlasod egyebkent? Anelkul nehez eldonteni, hogy a 400 ezer sok vagy keves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!