Házvásárlás utáni felújítás sorrend?
Hamarosan házat veszünk, régi Kádár típusú, mindent szeretnénk felújítani, valaki tudna egy sorrendet írni? Nem igazán értek ezekhez a folyamatokhoz.
Illetve hogy mennyibe kerül az átirás teljes egészében? 6.500.000 ft értékű ingatlanról van szó. Maga az illeték kalkulátor szerint 260.000ft ezen felül milyen kiadásokra lehet számítani?
Már nincs vagyonszerzési illeték “ elméletileg”. Tehát az 0 forint.
Az ügyvédek közt azért van egy kis különbség van aki %ban dolgozik és van aki fixért. Kérdezz meg párat a környéken.
Felújítási sorrend
Ha kell akkor első a tető
2. Nyílászárók
3. Szigeteles
Ezek a külső munkák.
Belső
1 falakat kiszedni vagy helységet leválasztani
2. Beltéri ajtókat cserélni
3. Villany/ víz vezeték csere
4. Talaj szigeteles, betonozas
5. Fűtés korszerűsítés
6. Álmennyezet ( mert tuti h nagy a belmagasság).
7. Glettelés, festés
8. Laminált padló vagy szőnyeg lerakása
9. Be költözés ( a legjobb rész).
Felszabadulsz mikor végeztek ezekkel a munkákkal persze te látod mire is van igazából szükség, lehet fürdőszoba és konyha felújításra is szükség van. Ha ügyes kezű vagy sokmindent magad is meg tudsz csinálni , de azt javaslom hogy a villany, víz vezeték cseréhez inkább szakembert hívj.
Az összeg mire a felújítással végeztek lehet több lesz mint a lakás vételára, de legalább tudod h rendben van.
Sok sikert és türelmet
Nagyon szépen köszönöm hogy idődet nem sajnálva választ írtál nekem!
Igazából pont ez volt a lényeges hogy mi legyen az első... férjem is a tetőt mondta elsőnek, nekem mint nő nem pont az a leglényegesebb de így már akkor azt hiszem tartjuk ehhez magunkat.
Nő vagyok így valószínűleg nem sok mindenhez értek de talán a csempét feltudom verni, egyébként teljes mértékben mindent amit csak lehet felújítunk, ez a célunk! Szép jó éjszakát kívánok
A vízszigetelést ha kell, én előbbre tenném. A külső vakolat megbontásával ez ellenőrizhető. Ha kell, akkor tető előtt vagy után. A belső pedig a belső munkálatoknál.
Bent több minden mehet párhuzamosan.
Általában az a szabály, hogy kívülről haladunk befelé és bent a koszosabbtól a tisztább munkák felé.
Ha vizesedik a fal, nem jó a tetőszerkezet, nyílászárókat kell cserélni, akkor ezekkel kell kezdeni, mert kárba mehet a belső munka ellenkező esetben. Ha belső munkánál falat akarunk bent bontani, akkor azzal kezdünk, nem a tisztasági festéssel és így tovább.
Fentiek tekintetében az első válaszoló teljesen jó sorrendet írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!