Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Nemrég vettem egy házat, ahol...

Sammy1203 kérdése:

Nemrég vettem egy házat, ahol gázkonvektoros fűtés van. Hogyan tudnék fával fűteni? Többi lent.

Figyelt kérdés
A konyhában és a kisszobában ki van alakítva a kéményeknek kivezető nyílás, de a kémények viszont csak a padlástérig nyúlnak. Kb milyen összegbe kerülne ezeket rendesen kiépíteni, illetve mi szükséges hozzá? Gondolok itt a hivatalos papírokra, engedélyekre, stb. Általánosságban. Köszönöm

2019. aug. 20. 15:14
 1/3 anonim ***** válasza:
0%

Ehhez semmilyen hívatalos papir nem kell.

Tovább kell a kéményt épiteni.Vannak kémény elemek,kőmüves kell hozzá. Természetesen kémény szegély is kell.

Ezt vagy kőműves,vagy a bádogos rakja a kémény mellé .

Jah,és kell kémény sapka is,hogy az eső ne essen bele .

Kérdés milyen magas kémény kell épiteni.A kémény elemek 10 cm magasak ,db 1000 körül lehetnek.A kémény szegélyek meg 4000 ezer .Ehhez jön a munka dij.

2019. aug. 20. 15:28
 2/3 anonim ***** válasza:
71%

Azért ez nem ennyire egyszerű, mint az első írja, kerestem gyorsan egy cikket a témáról, ez egész jól összefoglalja a választ.

[link]

2019. aug. 20. 15:53
 3/3 anonim ***** válasza:
0%

2 es,ugye jól elolvastad a kérdést,meg a link ideillő részét

Itt házban már volt előzőleg is kémény ,csak vissza lett bontva .Természetesen a vissza bontott kémény helyén a tetetőn sem maradhatott fedetlen rész .

"Nem kell építési engedély már meglévő építményben, lakás-átalakításkor az alapozást nem igénylő új kémény építésekor, ha az építés nem jár az épület tartószerkezetének megbontásával, átalakításával, megerősítésével. Sőt 2017. január 1-től a tartószerkezet esetleges átalakításának szükségessége miatt sem kell már építési engedélyt kérni."

2019. aug. 20. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!