A mennyezet és a fal találkozásánál miért repedt a fal?
Figyelt kérdés
20 éve hozzá lett épitve egy házrész a főépülethez, azóta nem volt karbantartva. 1 cm-es repedés van két szobában a falak találkozásánál az egyik szobában csak a mennyezet és a fal között a másik szobában a két oldalfal között is lejön kb 1 méterig.Ennyit süllyedhet a fal? Belülről ha kijavítjuk megoldódik? Eresz csatorna nem volt a háznak ezen az oldalán. Terméskő alapon vályogház a főépület amihez betonalapú tégla épület lett építve. Kell ehhez komoly beruházás vagy ha az eresz csatorna felkerül megállhat? Vagy 20 év alatt ez normális?2020. dec. 30. 07:58
1/3 anonim válasza:
Ehhez egy szakember kell. Sok oka lehet. Valamennyi mozgás "belefér", nekem egy cm egy kicsit soknak tűnik, de a szakember a helyszínen több szempontot tud figyelembe venni, mint én, 6 sor alapján (és szakember sem ebben vagyok)
2/3 anonim válasza:
Az mindig is megfog repedni mert nem szakszerűen csatlakozik a toldás a régi falhoz.
3/3 anonim válasza:
Nem egyformán süllyed a két épület fala, ill. az egyik süllyed (alighanem a később épített), a másik pedig nem.
Szerintem megáll a süllyedés, hacsak nem mosódik alá az egyik alap. Szomszédból nem folyhat alá esővíz?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!