Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Fix műanyag ablakot tokrögzítő...

Fix műanyag ablakot tokrögzítőkkel egymagam is be tudom építeni?

Figyelt kérdés
Ki kell venni ugyebár az üveget (nincsen szárny). Nos ezt meg tudom tenni egymagam? Gondolom le kellene szedni az üvegrögzítő műanyagot körbe. Kell hozzá spéci szerszám? Üveg ki- és betevéséhez (3 rétegű) kell tapadókorong? Kb. mekkora üvegméretig egyemberes a munka?
2020. dec. 24. 08:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha rosszul veszed ki vagy rakod be, elreped az üveg. Műanyag feszítővel megbontható a rögzítő rész. Csak az elsőt nehéz kivenni. Nézz meg pár videót.
2020. dec. 24. 08:50
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha szerencséd van, akkor a négy rögzítő közül az egyiket nem nyomták koppra a helyére, az ilyenkor középen kicsit púpos. Ha nem, akkor itt középen valami műanyag vagy fadarabot ütve ki lehet pattintani.

Kelleni fog pár ék, valamint jó hosszú fúrószár a tokrögzítő csavarhoz. Meg persze a tokot, és a benne lévő vasat is át kell fúrni, és a csavarfej helyét megsűlyeszteni.

2020. dec. 24. 09:09
 3/4 A kérdező kommentje:
Fix ablakos videot nem találtam, csak szárnyast. Első ránézésre könnyen meg lehet sérteni azt a műanyag rögzítőt ha nem megfelelő szerszámmal feszegetjük ki.
2020. dec. 24. 12:39
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha nincs benne tapasztalatod elég nagy rá az esély, hogy az üveglécet szétgányolod, ezen kívül ahogy fentebb is írták ha rosszul rakod vissza az üveget,könnyen megreped. Ha van rá lehetőség inkább használj tokrögzítő füleket, ebben az esetben nem kell kiszedni az üveget.
2020. dec. 25. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!