Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Egymagam építhetek házat?

Egymagam építhetek házat?

Figyelt kérdés

Nem igazán értek, az építkezésre vonatkozó szabályokhoz. Grafikus szakon tanultam, de az építészet mindig is érdekelt. Terveztem egy modern, nagyjából 80m2-es beton falazatú házat. Egy építészmérnök barátom mondjuk úgy "hitelesítette" a tervet. Gyakorlatilag, átmásolta az általam készített tervet.... Tett némi módosítást, például 3-rétegű üveg, vagy újrabeton alkalmazását ajánlotta a korábbi elképzelésem helyett. Szóval van egy hivatalos tervrajzom, az önkormányzattól is beszereztem az engedélyeket, mondjuk eléggé kellett őket győzködni, révén lapos tetejű, és gyakorlatilag üvegfalú házat terveztem. Maga az anyagköltség, megközelítőleg 20 millió forint lenne. A cégek, amiket megkerestem eddig, nagyjából 15-20 millió forintért építették volna fel, ami rengeteg....

Úgy értesültem róla, hogy kalákában már nem lehet építkezni... De viszont nem akarok ennyire sokat költeni....

Mi lehet a megoldás? A telek készen, engedélyek nagyjából megvannak, közmű már a telken belül van. Nem szeretnék kompromisszumot kötni, és változtatni a terven, hogy olcsóbb legyen, mert annak nem lenne semmi értelme....

Hogyan építhetek fel olcsón egy házat?

2020. jan. 11. 14:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
25%

Keresel olcsóbb kivitelezőt...

Ennyi.

2020. jan. 11. 14:48
 2/12 anonim válasza:
26%
Hogyne, amit csak kitalálsz.
2020. jan. 11. 14:59
 3/12 anonim ***** válasza:
86%
Persze. Bory Jenő is egyedül építette.
2020. jan. 11. 15:13
 4/12 anonim ***** válasza:
95%

Ha benne a vagy a felelős műszaki vezetők névjegyzékében plusz van bizonyítványod a főbb szakmákban (kőműves, épület gépészet, villanyszerelés, stb.) akkor rajta. Most egy kicsit lazítottak a feltételeken, e-napló már nem kötelező.

40 millió a 80 m2-re elég reális ár, főleg ahogy írod, sok az üveg, stb.

A jelenlegi jogszabályok szerint szakmunkát csak akkor végezhetsz magadnak, ha van hozzá végzettséged. Te és a közeli hozzátartozóid segédmunkát végezhettek. Hidd el, jó ez így. Én építész vagyok, és azt kell mondjam, az elmúlt 30 évben kalákában épített házak 90 %-a bontandó kategória... Beleértve, amit házilagosa toldoztak, újítgattak.

2020. jan. 11. 15:21
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

"HÉSZ ENGEDÉLYT UGYANÚGY AZ ÖNKORMÁNYZATTÓL KELL KÉRNI!"

A hész nem engedély! Előírás! Annak meg kell felelni! Pont. Ennyi az önkormányzat szerepe.

A többi tennivalót meg az építész (jogosultsággal rendelkező 3 rétegű ablak) haver tudja.

2020. jan. 11. 15:21
 6/12 mindentudó99 ***** válasza:
91%
A szocializmusban minden ház kalákában épült v8déke. 90%-a bontandó? Ne vicceljünk már. Mind áll köszönik jól vannak. Nyilván leg modernebbek de hogy bontandók lennének az túlzás. Ezeket újítgatják manapság.
2020. jan. 11. 15:27
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

"milyen engedélyeket is szereztél?"

Ez a kérdés még mindig megválaszolatlan! Szóval milyen engedélyed van?

2020. jan. 11. 17:59
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi az az újrabeton? És a beton falazat? Milyen hész engedélyeket kaptál? Építészként szeretnék nyitni az új dolgok felé, mert ezekről most hallok először. Mondjuk az biztos hogy az építészmérnök haverod a képzelet szüleménye.
2020. jan. 11. 19:02
 9/12 remetdol ***** válasza:
100%
Azért egy válaszhoz tisztázni kellene a körülményeket. Pontossan milyen engedélyed van? Ha ez az összeg sok, menyire gondoltál, mennyit szánsz rá?
2020. jan. 12. 09:28
 10/12 remetdol ***** válasza:
100%
Így, hogy nem reagálsz a pontosító kérdésekre, ugye tudod, hogy automatikusan a legrosszabbat feltételezzük rólad
2020. jan. 13. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!