Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Egymagam építhetek házat?

Egymagam építhetek házat?

Figyelt kérdés

Nem igazán értek, az építkezésre vonatkozó szabályokhoz. Grafikus szakon tanultam, de az építészet mindig is érdekelt. Terveztem egy modern, nagyjából 80m2-es beton falazatú házat. Egy építészmérnök barátom mondjuk úgy "hitelesítette" a tervet. Gyakorlatilag, átmásolta az általam készített tervet.... Tett némi módosítást, például 3-rétegű üveg, vagy újrabeton alkalmazását ajánlotta a korábbi elképzelésem helyett. Szóval van egy hivatalos tervrajzom, az önkormányzattól is beszereztem az engedélyeket, mondjuk eléggé kellett őket győzködni, révén lapos tetejű, és gyakorlatilag üvegfalú házat terveztem. Maga az anyagköltség, megközelítőleg 20 millió forint lenne. A cégek, amiket megkerestem eddig, nagyjából 15-20 millió forintért építették volna fel, ami rengeteg....

Úgy értesültem róla, hogy kalákában már nem lehet építkezni... De viszont nem akarok ennyire sokat költeni....

Mi lehet a megoldás? A telek készen, engedélyek nagyjából megvannak, közmű már a telken belül van. Nem szeretnék kompromisszumot kötni, és változtatni a terven, hogy olcsóbb legyen, mert annak nem lenne semmi értelme....

Hogyan építhetek fel olcsón egy házat?

2020. jan. 11. 14:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Tudjuk! Trl!
2020. jan. 13. 18:38
 12/12 cseppszi válasza:
64%
A dolog végtelenül egyszerü. Kiváltod az építkezési vállalkozói engedélyt. Magyarországon még végzettség se kell hozzá (ja ezért van csomó 8 általánosos ex sittes építési vállalkozó) Felveszel lehetőleg vidéki kőműveseket és segédmunkásokat akiknek biztosítasz szállást. Így sokkal olcsóbbra fog kijönni a vége. Privibe megadom a számlaszámom és a jó ötletért küldhetsz egy kávé árát XD
2020. febr. 4. 06:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!