Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Lakatlan/fűtetlen háznak...

Lakatlan/fűtetlen háznak télen az a jó ha bukón nyitva van egy ablak vagy inkább az ha nincs szellőztetve? Melyiktől nem fog penészesedni?

Figyelt kérdés
2020. dec. 15. 14:07
 1/10 anonim válasza:

Szerintem jó ha napi néhány órát nyitva van mert nem lesz dohos a levegő,ha nincs pára nem penészednek a falak.

Nálunk sok évig penészedtek a falak mert pára volt hiába nem laktuk azt a házat,amikor esett az eső stb,lecsapódott párásodott az ablak és ezáltal ez felpárolgott a szobák falaira,szellőztettünk minden nap és megszűnt a probléma. Érdemes kipróbálni.

2020. dec. 15. 14:35
 2/10 anonim ***** válasza:

Egyik évben bukóra hagytuk a nyaraló ablakát.

Tavasszal még a kanapé is penészes volt.

Azóta csukjuk, és megszűnt a gond.

2020. dec. 15. 15:24
 3/10 A kérdező kommentje:
nem tudunk minden nap ott lenni, így vagy bukón lenne nyitva folyamatosan vagy zárva lenne. Ahol nyitva lenne ott van még egy előtető így nem tudna eső beesni csak a kinti levegő párája jönne be max.
2020. dec. 15. 16:33
 4/10 anonim ***** válasza:
Temperálás (akár plusz 1-2 C fokra) zárt ablakoknál nem lehetséges (pl. villannyal)?
2020. dec. 15. 18:24
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem nagyon szeretnék elektromos fűtést magára hagyni hónapokra. Gondoltam már rá, hogy időzítőt veszek és arról menne napi fél órát elektromos fűtés, de szerintem nem sokat érne.
2020. dec. 15. 20:55
 6/10 A kérdező kommentje:
Nyílászáró régi sajnos..
2020. dec. 15. 20:55
 7/10 A kérdező kommentje:
4. Akkor te inkább a csukott ablakokta szavazol?
2020. dec. 15. 21:01
 8/10 anonim ***** válasza:

Nincs tapasztalatom, ezért inkább nem tanácsolok semmi mást, mint a temperálást. Az első 2 válaszoló sem írja egyformán a tapasztalatait, holott mindketten a saját tapasztalatukat írták, mégis ellentétesek. Nem kételkedek abban, hogy valóságot írnak, de sejtem miért van mindkettőjüknek igaza.

A penészedés attól is függhet, hogy általában mennyire nedvesek a falak, döngölt föld a szobák talaja, vagy alulról szigetelt a nedvesség ellen.

Azt tanácsolom, hogy (ha teheted) válaszd az egyik változatot és pl. egy hónap után látogass oda, aztán a látott eredmény szerint dönts.

2020. dec. 15. 21:11
 9/10 anonim ***** válasza:

2-es vagyok.

Új építésű társasházban első emeleti, modern apartmanlakás.

Csukjuk.

2020. dec. 16. 11:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Kicsit sántít az én helyzetem, mert mi lakjuk a házat, de a pinceszinten mi bukón tartjuk az ablakot, hadd levegőzzön.
2020. dec. 16. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!