Lakatlan/fűtetlen háznak télen az a jó ha bukón nyitva van egy ablak vagy inkább az ha nincs szellőztetve? Melyiktől nem fog penészesedni?
Szerintem jó ha napi néhány órát nyitva van mert nem lesz dohos a levegő,ha nincs pára nem penészednek a falak.
Nálunk sok évig penészedtek a falak mert pára volt hiába nem laktuk azt a házat,amikor esett az eső stb,lecsapódott párásodott az ablak és ezáltal ez felpárolgott a szobák falaira,szellőztettünk minden nap és megszűnt a probléma. Érdemes kipróbálni.
Egyik évben bukóra hagytuk a nyaraló ablakát.
Tavasszal még a kanapé is penészes volt.
Azóta csukjuk, és megszűnt a gond.
Nincs tapasztalatom, ezért inkább nem tanácsolok semmi mást, mint a temperálást. Az első 2 válaszoló sem írja egyformán a tapasztalatait, holott mindketten a saját tapasztalatukat írták, mégis ellentétesek. Nem kételkedek abban, hogy valóságot írnak, de sejtem miért van mindkettőjüknek igaza.
A penészedés attól is függhet, hogy általában mennyire nedvesek a falak, döngölt föld a szobák talaja, vagy alulról szigetelt a nedvesség ellen.
Azt tanácsolom, hogy (ha teheted) válaszd az egyik változatot és pl. egy hónap után látogass oda, aztán a látott eredmény szerint dönts.
2-es vagyok.
Új építésű társasházban első emeleti, modern apartmanlakás.
Csukjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!