Van ötletetek egy fűtetlen ablakkáva fűtésére/melegítésére? Esetleg konkrét termék?
A gondom, hogy a konyhában van egy tetőtéri ablakom a mosogató felett, amin lecsapódik a pára és penészedik. Mivel nincs alatta fűtés rossz a helyzet, a résszellőző sem segít.
1. Öltetem: fali hősugázró. Ezt a ferde ablakpárkányra tenni, csak félek, hogy túl nagy a teljesítménye. A mosogató 40 centivel az ablak alatt van tehát a fröccsenő víz már nem jelent nagy veszélyt.
2. Terrárium fűtűkábel. Ezt körbehúzni az ablakkeretnél, adna egy egyenletes meleget. Talán kicsit csúnya, de van belül rovarháló, annak a kerete mellett körbevezetve talán nem feltűnő.
Ez egyenletes meleget ad, akár egy időkapcsolóval szabályoznám vagy nem tudom.
A "fali hősugázró ölteted" (sic!): hogy szereled fel? felcsavarozod a ferde párkányra 4 csavarral? A rovarháló elé? Mert 2 arasznyival van az ablak alatt a mosogató, tehát _biztosan_ nem fröccsen rá a víz???
"Terrárium fűtűkábel": hajlandó vagy 15e Ft-ot kiadni erre és még egy időkapcsolóval szabályoznád??? Ezzel az erővel, felteszel körbe egy régi karácsonyfa izzósort, karácsonykor jól is mutat, jobban látod, hogy mit mosogatsz és fűtőteljesítményben ugyanott vagy.
A kábel 7,5 mèter, nekem csak 2,5 kell, az ára 5000 ft körül van + egy időzítő 2000. Nekem megèri, hogy ne legyen penèsz a lakásban, sőt többet is.
A hősugárzót is meg tudom igènyesen ès biztonságosan oldani, csak nagynak tartom a teljesítmènyèt, bizonytalan vagyok. Kènyelmes, automatikus ès jó megoldást szeretnèk.
És mi volna, ha a kiváltó okot szüntetnéd meg? A leírtakból nekem úgy tűnik, hogy a mosogatóból jön a pára és a hideg ablakon/kereten csapódik ki.
- Ezen az elrendezésen lehet változtatni?
- Az ablak külső szigetelése, körben, megfelelő? Lehet valahogy növelni?
- Az ablak kerete penészedik vagy a káva körben? Ha az utóbbi, akkor nem egyszerűbb körbecsempézni? Ha az előbbi, akkor nem egyszerűbb lefesteni?
Nem lehet változtatni, kész komplett konyhabútor, vízkiállások - ezeket átrendezni milliós tétel.
Az ablak szigetelését nem tudom, a szarufák között van, hogy a szaru belsejére mennyi jutott az kérdéses, de a többi ablak ahol alulról meg van fűtve rendben van. Növelni nem lehet a szigetelést, mert az ablakba takarna bele.
A káva penészedik. Gondoltam mosható burkolatra, ami mondjuk nem csempe hanem MDF lap lenne, de ez a problémát nem szünteti meg, csak kezelhetőbbé teszi.
Összességében a legegyszerűbb szerintem továbbra is a fűtés pótlása lenne, a hideg kávában egyrészt mozgatná a levegőt, másrészt növelné a felületi hőmérsékletet és így akadályozná a pára lecsapódását. Építész vagyok, tehát tudom az elméletét a problémának, csak egyszerűen nem látok gyakorlati megoldást a piacon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!