A csempével semmiképp sem lehet padlót burkolni?
Egyszerűen nem találok padlóburkolót a kiválasztott csempéhez.
Ma végre láttam egyet, amit jónak találtam. Csak nem volt ráírva, hogy micsoda, ezért megkérdeztem az eladót. Megfogta, és mondta, hogy elég vastag, szerinte padlóburkoló, de megnézi. Utánanézett, és mondta, hogy nem, mégiscsak csempe.
Tulajdonképpen mi az alapvető különbség köztük?
Szlovéniában voltam egy szállodában, ahol ugyanazzal a csempével volt burkolva a padló mint a fal.
És semmi kopás nem volt rajta, a fürdőszobába nem cipővel jár az ember.
3: fordítva abszolút szokás! hogy padlócsempét raknak a falra.
De falicsempét sehol nem ajánlatos padlóra tenni.
A falicsempe felülete túl sima, csúszásveszélyes, emellett kevésbé kopásálló és könnyebben törik.
Az a szlovéniai szálloda lehetett kinézetre ugyanolyan a falon, mint a talajon, de minőségében más lehetett. Ha mégsem ez volt, akkor idővel megbánják.
Jó persze, biztos, hogy jogos a hozzáértők válasza, hiszen nyilván nem véletelenül van megkülönböztetve, hogy van csempe és van padlólap.(még ha nem is ezt akartam volna hallani :) )
Csak mivel, hogy erre nem volt ráírva, kifejezetten vastag, még a szakember szemével is, mérete alapján is arra tippeltem, mert 30x60-as volt, de tudom, hogy ez sem mérvadó. Egyébként nem fényes felületű, nem volt túl sima, ezért reménykedtem abban,hogy hátha univerzális, hogy direkt bárhova jó. ( jó,persze igen, a padlólapot simán feltehetem a falra)
Ha nem volt tükörsima, hanem ripacsos, akkor alighanem az eladó tévesen informált, hiába nézett utána. (Érdeklődött egyáltalán, vagy csak eltűnt a szemed elől?)
Menj vissza és érdeklődj másik eladónál, vagy másik üzletben.
No, köszi, hagytál még egy kis reményt, visszamegyek. :)
Volt egyébként ráírva valami márka és tipus, és ha lett volna annyi eszem, lefotózom, és a neten utánanázek, csak amikor mondta, hogy csempe, úgy ekeseredtem, hogy otthagytam az egészet.
Hát telefonált, de nem hallottam, hogy erről beszéltek volna, hogy aztán a gépen közben nézte-e, azt nem láttam.
Mintha mikor, mentem elfele bánatosan, azt hallotam volna, hogy mondja, hogy de szerinte olyan vastag, hogy lehet tenni padlóra is. Csak soká tudatosult bennem, hogy, lehet, hogy ez nekem szólt?
No majd visszamegyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!