Ha a gáz már bent van a lakásban, de még nem
fűtésként, akkor mennyibe kerül kiépíteni a
padlófűtést kb. 110 nm-en?
Az lesz az új kazánod vége😂
2020. dec. 11. 18:20
32/40 A kérdező kommentje:
Egyébként senki nem írta, hogy jól állok a pénzzel, többször is kiemeltem, hogy nem mindegy, hogy 2 vagy 5 millió, ahogy az sem, hogy fel tudom-e használni azt, amim már van. Szövegértést nem tanítják a szakiképzőben?
Ja, amúgy vágod hogy más hőfokon dolgozik a két rendszer?? Hőszükséglet számítás? Mi a ház hőigénye? Mi a tervezett fűtési hőfok? DeltaT? Belső hőigény? Ja hogy ez kínai, bocs😁 Egy szerelőnek is, ezért kell tervezni
2020. dec. 11. 18:24
Mérnök vagyok szakika, meg technikus 😁 van némi sejtésem a gépészetről
2020. dec. 11. 18:25
35/40 A kérdező kommentje:
És ki mondta, hogy szerintem nem kell tervezni? Nem kínai attól még hogy nő vagyok, a tervezésnél akkor is figyelembe lehet venni hogy milyen radiátorok vannak, felhasználhatók-e esetleg, még ha nem is mind. Ezen mi nem világos? Mi ment félre?
Nyilvánvaló, hogy ha valaki azt mondja, hogy ezek nem jók, és meg is indokolja, nem csak azt mondja, hogy "ne legyél csövesbánat", hanem megfogalmazza értelmesen, hogy " Ehhez a rendszerhez ilyen paraméterekkel xy típusú radiátorokra van szükség", akkor nem fogok vele vitatkozni, hiszen nem az én szakmám. A csövesbánatozás, meg az ujjal mutogatás, hogy biztosan csóró a másik, mert használt radiátort akar visszarakatni, inkább az az ami csökent értelmi képességről árulkodik. Remélem a szakmádban nem ez az etalon.
Azt nem én írtam hogy csövesbánat. Ép eszű tervező nem engedélyez használt radiátorokat beépíteni, nem fogom megmagyarázni az okát, de egyszerű fizika
2020. dec. 11. 18:36
37/40 A kérdező kommentje:
Ha egyszerű fizika, akkor miért nem magyarázod meg? Lehet nem egyszerű is, a mert konyítok a fizikához :)
38/40 A kérdező kommentje:
Az a betű természetesen elírás. Szóval érdekelne, hogy milyen fizikai magyarázat van arra, hogy használt radiátor nem használható fel ismételten!
Ha majd tervezteted a rendszert, kérdezd meg a terveződ, hisz neki fizetsz nem nekem😉
2020. dec. 11. 18:43
A klímát engedd el. Ahány helység annyi kell. Ha normálisat akarsz az is 250 ezer darabja beszerelve minimum. És sose lesz olyan mint egy radiátoros fűtés.
2020. dec. 11. 20:37
Kapcsolódó kérdések: