Ha a gáz már bent van a lakásban, de még nem fűtésként, akkor mennyibe kerül kiépíteni a padlófűtést kb. 110 nm-en?
"-tervekkel és rendszer leírrással több cégtől árajanlatott kérni. (Igy még kiszálniukse kell)"
Ez egy jó ötlet.
Ugyanis a helyszíni kiszállás az csak arról szól, hogy felmérjék, hogy milyen kocsi áll a ház előtt, ill. mennyire vagy tehetős.
Azután hopp egy millióval több lesz...
Kérdező!
Van még egy lehetőséged a fűtésre, és az lesz a legolcsóbb.
Kérsz H tarifát az Elmű-től és felrakatsz 2-3 hűtő-fűtő klímát.
A padlófűtés harmadából megúszod az egész beruházást, nem tart majd hónapokig, ráadásul a lakásodat sem teszik tönkre a félrészeg fűtésszerelők, és a hajad sem hullik majd ki tőlük.
Ráadásul egy-két óra alatt felszerelik neked a klímások.
Mindössze kell egy regisztrált villanyszerelő, aki elviszi a klímáig a madzagot.
Hurrá.
:)
Ha épületgépész vagy, akkor mi a gond? A kivitelezésről beszélnek a többiek, nem a tervezésről.
Sajnos olyan nagy a szórás a szakemberek között, hihetetlen. Eleve csak akkor terveztetem meg pontosan, amikor kapok a kivitelezésre egy nagyjábóli árajánlatot.
Egyébként az lenne a normális, hogy egyszerre több szakit hívunk egy időben, és várjuk az ajánlatokat. Az emberek éves fizetésüket fizetik ki ilyen rendszerekre, szóval annyit engedj már meg, hogy ajánlatokat kérjen..
Senki nem beszélt arról, hogy nem fizetjük meg a jó szakembereket, semmi ilyesmiről nincsen szó. Az ár nem mindig arányos a minőséggel, ezt mindenki megtapasztalhatta sajnos.
Ha pedig szakmabeli vagy, akkor ismered a kollégákat, több csoportban is ott vagyok facebook-on, és hajmeresztő dolgokat olvasni. Nem, nem csak az olcsójánosokról, csak valahogy sokan azt gondolják, hogy mindenki a legolcsóbbat akarja.
Nálunk van keret, annyit írtam, hogy nem akarom kidobni a radiátorokat, egyszerűen pazarlás ha már vannak, és azt a megoldást választjuk ha kedvezőbb. Ez nem egyenlő azzal, hogy sajnálom a pénzt másik ember munkájára.
Így van, még eleve azt sem döntöttem el, hogy melyik opció legyen, elektromos, gáz, padlófűtés, radiátoros, stb, ha csak 1 helyre kérek mindről árajánlatot, el is költeném minden pénzem..
Egyébként a klíma egyre jobban tetszik a kandalló mellé, de ha jól tudom külön órát is kell igényelni az áramszolgáltatótól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!