Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Pala tetőre szabad cserepes...

Pala tetőre szabad cserepes lemezt tenni? Nem mállik szét és kerül a padlástér levegőjébe idővel sok azbeszt?

Figyelt kérdés

Az interneten olvastam sok olyat, hogy palára tesznek mindenfélét az emberek, ahelyett, hogy leszednék.

Ugyanakkor azt is olvastam, hogy nem szerencsés bezárni a házba az azbesztet, addig jó míg csak kifelé távozik az anyag öregedésével.

Mi az igazság, mennyire veszélyes?

2020. nov. 29. 04:07
 1/6 anonim ***** válasza:
79%

Nem málik semennyire, és nem porzik magától. Ráadásul évekig szívnod kellene az azbesztet. Ez meg a cement miatt se száll.

Nem tudom miért paráznak sokan a pala miatt. Ha olyan gond lenne vele, akkor már a fél világ tüdeje ezzel volna tele. Cementes azbesztel.

A bányászati és feldolgozási helyén lehetett belőle szipákolni.

2020. nov. 29. 08:01
 2/6 anonim ***** válasza:
67%
Már 15 éve rajt a lemez a miénken is.A pala állaga sem romlott,és ettől betegek sem lettünk.Költség csökkentő,munkában is kevesebb ez a megoldás.
2020. nov. 29. 10:28
 3/6 anonim ***** válasza:
62%

"Nem mállik szét és kerül a padlástér levegőjébe idővel sok azbeszt?"

Mitől félsz, hogy -esetleg- tüdőrákosak lesznek a padlásodon az egerek?!

2020. nov. 29. 15:11
 4/6 A kérdező kommentje:

Évente 1x felmegyek a padlástérbe. Ott van a tágulási tartály, ott lehet látni, hogy mikor elég a fűtésrendszer feltöltődés.

Azt olvastam, hogy 1 db azbesztszál elég a rákhoz. Nem lenne jó évente 1x bekapni néhányat, ha meg az időközben kinyitott padlásfeljárón át ki tudja, mennyi jön be a lakótérbe, ahol a kislányom alszik.

Ezektől félek.

2020. nov. 29. 15:27
 5/6 anonim ***** válasza:
68%
Már megbocsáss, de attól nem félsz, hogy a palatetős szomszédok palájáról kerül az az egy szál a tüdődbe, amikor a friss levegőn sétálsz az utcán? Sehol nincs a környékeden már pala, csak a te tetődön? Nagyon sarkosan látod a világot.
2020. nov. 30. 09:58
 6/6 anonim ***** válasza:
37%
Pedig mikor megmondta már Lenin, hogy: tanulni...tanulni...tanulni...
2020. nov. 30. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!