Üveg és kőzetgyapoton kívül van mód is a padlástér szigetelés?
Sokféle szigetelés van még. Van fagyapot, befújt cellulóz, kender tábla.Fabeton tábla.
nem tudom mennyire használna, ha az általad említett szigeteléseket vízzel lefújod, így csökkentve a szálló szöszöket.
Az olcsóbb lazább szerkezetű kőzet/üveggyapot az porlik. Van ebből olyan ami keményebb merevebb. Nem olyan mint a vatta. Az nem porlad. Kereskedésben megmutstják neked szívesen. Az ára többszöröse az olcsóbbnak. Cserében jobb hőszigetelő és nem iritálja a légutaidat. Illetve nem esik össze a szaruzat között 5 év alatt. Tehát hosszú távon megéri.
EPS-sel is szigetelhetsz. Átlósan vágva kevés hulladéka lesz.
Kapható PU szigetelő lemez is. Rohadt drága.
Akár csak a celulóz alapú szigetelő lemezek.
minőségi pormaszk és eldobható egyszer használatos védőruha.
mindenkinél ugyan ilyen tüneteket produkál a gyapotozás, én pl azért nem vállalok ilyen melegben szigetelést, mert az izzadságtól még jobban beletapad a bőrbe, és beöltözni se lehet normálisan mert hőgutát kapsz.
van egyébként már felhasználó barát kőzet gyapot szigetelés kimondottan gipszkartonhoz (user friendly) a KNAUF-tól:
rá is van írva a csomagolásra hogy felhasználó barát, és valóban alig szúr és a légutakat is kevésbé irritálja.
én már jó ideje csak ilyennel dolgozom.
λ=0,037 W/mk értéknél kisebbek már olyan tömörek és annyi kötőanyagot tartalmaznak, hogy nem esnek össze és nem pozanak.
Ilyen pl:
Ursa DF 32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!