Padlástér beépítésnél ki milyen vastag kőzetgyapotot használt? Tudom, hogy most a harminc centi vastagot javasolják, de én az sokallom, mert a ház se most épült.
Véletlen elküldtem, folytatván:
Amúgy én pont ma fejeztem be a padlás gyapottal való szigetelését. 25 cm-t fektettem le, de kirúgta magát kb. 30 cm-re. Igaz, ez nem beépítés, hanem csak a födémre fektettem le.
Ha jól értelmezem, te tetőteres beépítést akarsz csinálni. Ott 15 cm gyapot kell a szarufák közé, 10 cm pedig még ezekre rá, hogy a szarufák is fedve legyenek. Valahogy így szokták. Fontos a megfelelő fóliák alkalmazása!
Javaslom ezt a fórumot: [link]
Jelenleg a kötelező minimum 15 cm, de januártól 20 cm lesz. A 30 cm egyszerűen pazarlás, a legalaposabbak is max. 25 cm-t tesznek. De már a 20 és 25 cm között is alig néhány % a többlet hőszigetelő képesség.
Ahogy írták, 10 cm a gipszkarton váz közé, hogy a szarufák is fedve legyenek, utána érdemes egy légzáró fóliát betenni. A szarufák közé mehet további 10-15 cm.
25-30 cm és se télen a fűtéssel, se nyáron a meleggel nem lesz gond.
Átszellőztetett a tető? Az is rengeteget számít.
Nálam 30 cm van, nyáron fél fokkal van melegebb a tetőtérben, mint lent. Télen szinte soha nem kapcsol be a termosztát, alulról elég meleget kap a tetőtér.
Én semmennyivel sem tettem, kifújattam ISOPOLY habbal. Abból nem is kellett ilyen vastagság, 10 cm bőven elegendő. A klímát sem használjuk, meg szálas hőszigetelés szálait sem kell szívni.
Persze drágább a kezdetekben, de hosszú távon megtérül jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!